Naar boven

Carl Hansen & Son E005 Embrace stoel

 1. Carl Hansen & Son E005 Embrace stoel geolied eiken - Loke 7050 - natural edging strip
  € 2.087
  4-6 weken
  E005 Embrace stoel geolied eiken - Loke 7050 - natural edging strip
  4-6 weken
4-6 weken
1 variatie vanaf € 2.087

Let op: de levering kan iets langer duren

Flinders levert normaal uit, maar onze transporteurs hebben het erg druk waardoor vertraging in de uitlevering kan ontstaan. Lees hier wat dit voor je bestelling kan betekenen en welke coronamaatregelen we treffen.


Grote bestelling?
Praktische informatie

De Carl Hansen & Son E005 Embrace stoel is ontworpen door EOOS.

De E005 Embrace stoel van Carl Hansen & Son heeft een frame van massief eiken- of walnoothout waarbij verschillende afwerkingen mogelijk zijn (een olie- of een zeepbehandeling of een transparante lak). De stoffering kan in stof of leer uitgevoerd worden en is gevuld met koudschuim. De stoel heeft een breedte van 59 centimeter, een diepte van 55 centimeter en een hoogte van 85 centimeter. De zithoogte is 46,5 centimeter en de armleuninghoogte is 67 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.
 • Naast de Deense hardhoutsoorten gebruikt Carl Hansen & Son ook bomen uit de Verenigde Staten. Het Amerikaans walnotenhout is gemiddeld zo’n 150 jaar oud voor het wordt gekapt. De kleur van walnoot kan sterk variëren van licht naar donkerbruin. Door het grote kleurbereik is het lastig om in te schatten welke kleur uit de gekapte bomen zal komen.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Met gezeept hout blijf je het dichtst bij het pure onbewerkte hout. De vezels en nerven blijven zichtbaar en het hout krijgt een lichtere kleur. Idealiter wordt gezeept hout elke 2-3 maanden opnieuw behandeld. Het blijft altijd erg gevoelig voor wijn- en inktvlekken.
 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Wit gepigmenteerde olie gaat uit van dezelfde principes als normale houtolie. Met wit gepigmenteerde olie zal het hout nog lichter van kleur worden.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
 • Door het hout te roken wordt het donkerder van kleur. Na het roken wordt het hout geolied of gelakt.
Categorie Eetkamerstoelen
Productsoort (filter) Carl Hansen stoelen
Productfamilie Carl Hansen Embrace
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Hoogte armleuning 67
Afmetingen (b) 59 x (d) 55 x (h) 85 cm
Zithoogte 46.5
Stofsoorten Carl Hansen Loke, Carl Hansen SIF, Carl Hansen Thor, Gabriel Breeze, Gabriel Byron, Gabriel Comfort+, Gabriel Savak, Kvadrat Balder 3, Kvadrat Basel, Kvadrat Canvas, Kvadrat Clara 2, Kvadrat Divina 3, Kvadrat Divina MD, Kvadrat Divina Melange 2, Kvadrat Hallingdal 65, Kvadrat Steelcut 2, Kvadrat Steelcut Trio 2, Kvadrat Sunniva 2, Kvadrat Tonus 4, Kvadrat Vidar 2
Ruimte Alleen geschikt voor binnen
Materiaal Eiken (fineer), Leer, Stof, Walnoot (hout)
Garantie 1 jaar
Merk Carl Hansen & Son
Ontwerper EOOS
Herkomst Denemarken
EAN: 5713018456060
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Tweedekansje
Downloads
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son E005 Embrace stoel geolied eiken - Loke 7050 - natural edging strip
  E005 Embrace stoel geolied eiken - Loke 7050 - natural edging strip
  4-6 weken
  € 2.087
Toon meer producten Toon minder producten