Zo oud als de weg naar Rome: Carl Hansen

Het begon allemaal in 1908. Carl Hansen begon een meubelmakerij in het plaatsje Odense in Denemarken. Inmiddels is Knud Erik Hansen alweer de derde generatie (en eigenaar) van het familiebedrijf, Carl Hansen & Søn. Het meubilair wat dagelijks wordt geproduceerd is ontworpen door toonaangevende Deense ontwerpers uit de jaren 1930 tot en met 1960. Toch is het ontwerp, de visie en het vakmanschap achter elk meubelstuk nog steeds net zo relevant als toen. Zo kwam er net na de Tweede Wereldoorlog een succesvolle samenwerking tot stand met Hans J. Wegner. Hij heeft talloze meesterwerken ontworpen voor dit merk. De combinatie van de nieuwste technologieën en technieken voor houtbewerking zorgt ervoor dat Carl Hansen meubels kan produceren die tot op de dag van vandaag populair zijn. De vakmensen werken allemaal met dezelfde visie waardoor elk houten meubelstuk met hoge kwaliteit de fabriek in Aarup verlaat.

Stijlvolle Carl Hansen salontafels

Ligt jouw voorkeur bij een rechthoek, een vierkant of een cirkel? Als je een keuze weet te maken tussen deze drie vormen, dan kom je ook direct bij een passende salontafel uit. De CH417 Tray salontafel 62 heeft bijvoorbeeld een rond tafelblad. Het is een hartstikke functionele tafel waar je het blad van het frame kunt halen en kunt gebruiken als dienblad. Je kunt het tafelblad ook omkeren. Genoeg mogelijkheden dus met dit exemplaar. De Carl Hansen OW449 Colonial salontafel 60x60 heeft een simpel en tijdloos design waardoor je hem eenvoudig kunt combineren met je andere meubels. Op het vierkanten tafelblad zet je bijvoorbeeld wat kaarsjes en een bloemetje. Zie jij het al voor je? Mocht je ruimte te kort komen, dan biedt de Carl Hansen CH011 salontafel dé oplossing. Hij is 44 centimeter hoog, maar heeft wel een heel rui tafelblad van 130 centimeter bij 55 centimeter groot. Heb je een mooi plekje in gedachte voor deze salontafel?

Carl Hansen salontafels bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Carl Hansen. Dat betekent dat wij alle Carl Hansen salontafels kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Carl Hansen salontafels en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een salontafel van Carl Hansen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.