ClassiCon Lantern

De ClassiCon Lantern collectie is de belichaming van alles waar ontwerpersduo Neri & Hu voor staat: licht, materiaal, ervaring, vorm en details. De collectie bestaat uit drie vrijwel identieke lampen die alleen qua grootte van elkaar verschillen. Hoewel dat niet helemáál waar is, want iedere lampenkap is met de hand gemaakt van handgeblazen glas. Daardoor haal je met bijvoorbeeld de ClassiCon Lantern Large vloerlamp LED Brass altijd een unieke lamp in huis waarin de langwerpige LED lichtbron in het midden van die handgeblazen lampenkap een hoofdrol speelt. Benieuwd wat deze collectie nog meer voor jou kan betekenen? Ontdek alle opties die er zijn.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-3 van 3 producten Sorteren op 1-3 van 3 producten Terug naar boven

Design van ClassiCon

ClassiCon - afgeleid van Classic Contemporary Design - is een merk om van te houden. Dit designlabel van Duitse bodem werd in 1990 opgericht door Stephan Fischer von Poturzyn, en het ontwerpersteam maakt sindsdien net zulke indrukwekkende ontwerpen als de achternaam van zijn oprichter. Bij elk van die ontwerpen staat kwaliteit voorop en wordt het ClassiCon motto ‘true quality stands the test of time’ nagestreefd. Mede daardoor binden veel getalenteerde designers zich aan het merk, zoals Eileen Grey en Eckart Muthesius. Het resultaat is een verbluffend gevarieerde collectie die je keer op keer inspireert en fascineert, en waarmee je het liefst je hele huis zou inrichten. Dat mag ook gewoon, trouwens.

De ClassiCon Lantern als ode

De ClassiCon Lantern collectie is meer dan alleen een lamp. Het ontwerp van Lantern tafellamp LED en de grotere vloerlampen past weliswaar fantastisch in het designstraatje van Neri&Hu. Zij haalden hun inspiratie uit de Lyndon lamp van Vico Magistretti. Ook die lamp had een bolvormige lampenkap en een fijn frame. En ook daar was de lichtbron in het midden van de lampenkap de aandachtstrekker. Vico Magistretti overleed in 2006 en op zijn tiende sterfdag werd de ClassiCon Lantern ontworpen als ode aan deze getalenteerde Italiaanse ontwerper. De lichtbron in deze lamp kan dan ook gezien worden als kaars die gebrand wordt voor Magistretti.

ClassiCon Lantern bij Flinders

Flinders is officieel dealer van ClassiCon. Dat betekent dat wij alle producten uit de ClassiCon Lantern collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij ClassiCon. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.