Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist

Wandlampen Wandlampen

Tafellampen Tafellampen

Org collectie Org collectie

Hanglampen Hanglampen

Sorteren op 1-36 van 119 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 119 producten Terug naar boven

Het werk van Bernard-Albin Gras

Om de geschiedenis van DCW éditions te begrijpen, moeten we even terug naar een designicoon dat zeer belangrijk was in de twintigste eeuw: Bernard-Albin Gras. Gras was één van de meest innovatieve ontwerpers van zijn tijd. Dit zie je dan ook terug in de reeks lampen die hij in 1921 op de markt bracht: verlichting met een functionele vorm en verbluffende details als haakjes, armen en een voet. Deze collectie kreeg de naam ‘Gras’ en werd gigantisch bewonderd door de Franse architect Le Corbusier. Hij gebruikte de Gras lampen niet alleen in zijn eigen kantoren, maar verwerkte ze ook in zijn projecten over de hele wereld. Maar niet alleen Le Corbusier was onder de indruk van de Gras lampen, want ook Robert Mallet-Stevens, Eileen Gray en Sonia Delaunay gebruikten de Gras lampen in hun projecten en studio’s. Voor het eerst in de geschiedenis werd een lamp net zo populair in de zakelijke als de persoonlijke markt.

DCW éditions voert de productie op

In 2008 werden de lampen van Bernard-Albin Gras opnieuw in productie genomen en wel door het Franse DCW éditions. De collectie kreeg de naam La Lampe Gras en werd een doorslaand succes. DCW éditions heeft inmiddels meer dan veertig modellen op de markt gebracht die variëren van hanglampen tot tafellampen en van vloerlampen tot wandlampen. Bekijk bijvoorbeeld eens de N322 L hanglamp, verkrijgbaar in meerdere kleuren. Nadat het succes van de Lampe Gras serie was gebleken, besloot DCW éditions ook de werken van de Engelse ontwerper Bernard Schottlander en de Franse Julien-Henri Porché in productie te nemen. Maar er is meer! Vandaag de dag kun je bij DCW éditions ook terecht voor de prachtige hanglampen, klemlampen, plafondlampen, tafellampen, vloerlampen en wandlampen.

Natuurlijke eyecatcher

De DCW éditions Lampe Gras collectie is verreweg de meest populaire serie van het Franse designlabel. En dat is ook niet zo gek, want met meer dan veertig modellen heeft de Lampe Gras collectie voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een kleine tafellamp om je bij te schijnen in de late uurtjes? Dan is de Lampe Gras N207 tafellamp echt iets voor jou. In de badkamer kun je de DCW éditions Lampe Gras N304 Bathroom wandlamp vast wel gebruiken, en voor de eetkamer is de Lampe Gras N302 L plafondlamp een uitkomst. Welke lamp van DCW éditions Lampe Gras je ook kiest, ze zijn stuk voor stuk met de grootste zorg gemaakt. Dankzij de eenvoudige vormgeving doet deze verlichting het perfect in zowel een rauw interieur als een klassieke inrichting. Dat maakt de keuze voor een nieuwe lamp dus een stuk gemakkelijker!

DCW éditions bij Flinders

Flinders is officieel dealer van DCW éditions. Dat betekent dat wij alle verlichting van DCW éditions kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij DCW éditions. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.