Naar boven

Design on Stock Bergen

Bergen is een dobby geweven Ploegstof die verkrijgbaar is in twaalf kleuren, om preciezer te zijn: twaalf verschillende grijstonen, van zwart tot lichtgrijs. Een grove keperbinding geweven in wol. Puur vakmanschap en natuurlijke materialen zijn de inspiratiebron voor dit natuurproduct. De vervilte wol, geweven in een grove keperbinding, geeft een eenvoudig stofbeeld: bijna als een ‘mannenjassen’ stof. Bergen is een wollen stof waaraan je ziet waarvan en hoe hij gemaakt is. Het wollen garen met een melange effect refereert naar tweed-achtige wollen stoffen. Door het kleurgebruik en de keperbinding ontstaan schuine lijnen in de stof. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

De keperbinding is een weefstructuur die bepalend is voor het stofbeeld. De schuine lijnen die ontstaan zijn het gevolg van de constructie. Het maakt deze stof tevens supersterk: hij heeft een slijtvastheid van meer dan 50,000 Martindale. Bergen is een hoogwaardige meubelstof van wol. De weefstructuur en het verviltingsproces in de finish zorgen voor een optimale greep en goede technische eigenschappen. Wol heeft specifieke eigenschappen zoals herstellend vermogen, vuilafstotend, makkelijk te reinigen, antistatisch, isolerend en zelfdovend. Wollen stoffen passen zich goed aan de temperatuur in de ruimte aan en kunnen gebruikt worden als geluidsisolatie.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van De Ploeg. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.  

Flinders klanten beoordelen de producten van Design on Stock Bergen gemiddeld met 8 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.