Naar boven

Tapijt op maat

Ontwerp je eigen tapijt op maat. Kies een kwaliteit, een kleur en de afwerking die je wenst. De Flinders tapijten zijn allemaal van het bekende Nederlandse merk Desso. Ze hebben een uitstekende kwaliteit en een prachtige afwerking. Een tapijt van Desso wordt speciaal voor jou op maat gemaakt. Zo zijn ze bijzonder goed geprijsd en in twee weken thuis geleverd.

Ontwerp hieronder je eigen tapijt die perfect bij je interieur past!

Stap 1 / 4: Kies een kwaliteit

Stap 2: Kleur

Deze stap heeft geen beschikbare opties.

Stap 3: Afwerking

Deze stap heeft geen beschikbare opties.

Stap 4: Bepaal de afmetingen


Wij helpen je graag. Bel naar 03 808 37 05 (elke werkdag van 09:00 - 21:00 uur en in het weekend van 09:00 - 18:00 uur).

Overzicht & bestellen

Let op: Dit product wordt speciaal voor jou gemaakt en is daarmee uitgesloten van het herroepingsrecht

Tapijt op maat: dat kun je zelf!

Wil je zelf een tapijt op maat ontwerpen? Dat is voor iedereen haalbaar. Je hoeft er geen stylist of vakman voor te zijn. Teken op een vel papier een plattegrond van je kamer en teken hierin de meubels. Ga uit van minimaal 40 cm vanaf de muur. Teken verschillende mogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld diverse afmetingen en vormen uitknippen en deze schuiven over de plattegrond. Met een beetje passen en meten vind je vanzelf de ideale grootte van het tapijt.
Tip: Leg het tapijt onder de hele zithoek, dus ook onder de bank. Hoe groter het tapijt, des te groter het gevoel van ruimte en comfort.

Voordelen van een tapijt

Comfortabel

Een kamer met tapijt geeft direct een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. De vloerkleden van Flinders zijn afkomstig van de fabrikant DESSO en zijn beschikbaar in vele eigentijdse kleuren en structuren. Zo kun je het tapijt perfect combineren met de rest van je interieur.

Geluiddemping

In een kale ruimte zijn de gewone leefgeluiden zoals praten, TV, radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Tapijt biedt hier een oplossing voor. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidisolatie.

Warmte

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit heel comfortabel aangezien tapijt de warmte isoleert. Een tapijt zorgt voor een betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte-isolatie kan de thermostaat een stukje lager en kun je energie besparen.

Veiligheid

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht je toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is.

Onderhoudstips

Vlekken verwijderen

Wist je dat vrijwel elke vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren. Veel vlekken ontstaan door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling. Zeephoudende schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, wolwasmiddel, groene zeep, ossengal zeep) veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval slechts tijdelijk weg. Ook bijvoorbeeld het gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken is een hardnekkig misverstand.

Zelf reinigen

Kleine oppervlakken of gedeelten van het tapijt kun je prima zelf reinigen. Gebruik bijvoorbeeld James Water. Maak een handdoek vochtig met James Water en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven (maar zonder al teveel kracht te zetten). Je kunt alle vloerkleden - ook de hoogpolige - op deze manier reinigen. Schoonmaken met droogschuim of shampoo raden we af. De kans is groot dat er zeepresten achterblijven die versneld weer vuil aantrekken.

Professioneel reinigen

Wil je het hele tapijt reinigen? Dan adviseren wij je deze reiniging over te laten aan de vakman. Professionele reinigers gaan grondig en veilig te werk en bieden garantie op het resultaat. Vaak denken mensen dat een eenmaal gereinigd tapijt weer vuil aantrekt. Dat is gelukkig niet waar. Na een professionele reiniging - uitgevoerd door de vakman - blijven er geen zeepresten achter in het tapijt.

Garantie

Flinders verkoopt in de Tapijt op Maat Module de vloerkleden van DESSO. Naast de wettelijke garantietermijn van zes maanden geeft de fabrikant namelijk nog vijf jaar garantie op overmatige slijtage, verankering van de pool en verankering van de rug van het tapijt, wanneer deze het gevolg zijn van een fabricagefout. De garantie is aflopend. Bij normaal gebruik van een DESSO tapijt is er sprake van waardevermindering gedurende de gebruiksperiode. Daarom wordt bij aanspraak op garantie uitgegaan van een jaarlijkse afschrijving van 1/5 van de waarde van het tapijt per jaar. Flinders zal de afwikkeling van de garantie voor jou verzorgen. Neem hiervoor contact op met Klantadvies.