Duurzamer design

Duurzamer design

De collectie duurzaam design is een groeiende verzameling designproducten die gemaakt zijn van duurzaam of gerecycled materiaal, een duurzaam productieproces hebben of van een merk zijn dat het milieu ontlast. Een voorbeeld is Nuuck. Dit merk verzamelt plastic van afvalverwerkingsbedrijven en vissen zwervend plastic uit de zee. Het verzamelde plastic wordt gerecycled tot garen en wordt door middel van een waterbesparende techniek geverfd. Ze maken er vloerkleden van die binnen en buiten gebruikt kunnen worden, gemakkelijk zijn in onderhoud en later opnieuw gerecycled kunnen worden. Een ander voorbeeld is het Britse Tala. Dit label plant bij elke 200 verkochte lampen 10 bomen. Inmiddels hebben ze al complete bossen gepland in Engeland en de Verenigde Staten. Zo proberen ze hun steentje bij te dragen aan een betere toekomst en het welzijn van volgende generaties. We spelen in op duurzaamheid met een divers aanbod duurzaam design van onder meer Graypants, Ay illuminate, Desso en Muuto.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Overige categorieën Sorteren op 1-36 van 475 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 475 producten Terug naar boven

Duurzamer design in de spotlight: verlichting

Een bijzondere lamp die direct de aandacht trekt in huis is de Moon tafellamp van Graypants. De tafellamp heeft de vorm en kenmerken van de maan, wat deze zo speciaal maakt. Verder is de lamp vervaardigd uit gerecyclede karton. Het designlabel Ay Illuminate bewijst dat duurzaam design goed is voor de natuur maar ook voor de mens. Dit label laat zich inspireren door vormen en materialen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Ze kijken naar beschikbare elementen en hergebruiken natuurlijke materialen in al hun ontwerpen. Om een extra steentje bij te dragen, steunt Ay Illuminate de lokale ambachtslieden en verbeteren ze de leefomstandigheden van vrouwen in deze landen.

Duurzaam aan het werk

Achter al het duurzaam design schuilt een bijzonder en uniek verhaal. Zo zie je dat ieder merk op haar eigen manier duurzaam is en probeert bij te dragen aan een betere wereld. Je kunt ook duurzaam design naar je werkplek of kantoor halen. In onze collectie vind je hoogwaardige kwaliteit tafels van lokaal hout van het Nederlandse designlabel Arco. Dit toegewijde en kleinschalige bedrijf ontwikkelt en maakt duurzame producten die levenslang mee gaan. Ze werken met Nederlandse en Duitse houtsoorten. De bomen die zij gebruiken, komen niet uit grote productiebossen maar uit bossen die vanwege duurzaam onderhoud gekapt moeten worden. Hierdoor beperken ze de CO²-uitstoot tot een minimum. In onze collectie vind je ook refurbished design. Hier wordt nieuw leven geblazen in ‘oud’ kantoormeubilair zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Zo hoeven de producten niet weggegooid of verbrand te worden wat ook de CO²-uitstoot weer ten goede komt.

Duurzamer design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle designproducten van deze duurzame merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar duurzaam design van een specifiek merk en staat dat niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een duurzaam designproduct, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.