Persbericht - Amsterdam - 19 december 2023

Flinders publiceert trendrapport woontrends 2024

Vandaag lanceert woonwinkel Flinders het trendrapport met de woontrends van 2024. Dit is een overzicht van de nieuwste woontrends die Flinders signaleert op basis van zowel het zoek- en koopgedrag van consumenten als de nieuwe collecties die worden uitgebracht door de merken die de woonwinkel verkoopt.

Het rapport onthult de zes meest invloedrijke woontrends van 2024 en vormt een onmisbare digitale gids voor iedereen die een passie heeft voor interieurdesign. Bij iedere trend ontdek je direct welke producten uit het assortiment daar perfect bij passen en kom je door erop te klikken terecht op de pagina over het product of de collectie zelf.

De woontrends voor komend jaar staan in het teken van zowel mooie kleuren en materialen als unieke samenwerkingen en succesvol design in een kleinere uitvoering. Zo benadrukt dit rapport bijvoorbeeld het gebruik van de pasteltinten lila en lichtroze die op een heel subtiele manier een frisse en vrolijke uitstraling aan een interieur geven.

De trend van samenwerkingen tussen meubel- en verlichtingsmerken met toonaangevende ontwerpers en merken buiten de woonbranche duikt ook op en belooft innovatief design met een buitengewoon karakter. Daarnaast wijst het rapport op de komst van ‘klein design’. Deze trend laat zien dat iconische ontwerpen nu vaker beschikbaar zijn in een compacter formaat. Ideaal voor designliefhebbers met een kleinere woonruimte.

Wat betreft materialen neemt de woontrend opaalglas een prominente rol in. Opaalglas zien we vooral terug in de lampenkappen waardoor het licht op een vriendelijke manier verspreid wordt. Verder is er de terugkeer van chroom dat zorgt voor moderne en luxueuze interieurs.

Tot slot mag de mix van een neutrale basis met opvallende kleuraccenten niet ontbreken in het rijtje met de zes woontrends. Meubels en verlichting krijgen vaak een neutrale tint terwijl de woonaccessoires uitblinken in opvallende kleuren. 

Meer weten over de woontrends van 2024? Het spiksplinternieuwe Flinders trendrapport is vanaf vandaag gratis online te downloaden.

Flinders trendrapport 2024

Beeld Het Flinders trendrapport van 2024.

Over Flinders

Flinders is een online woonwinkel met ruim 43.000 schitterende designproducten voor elke woonstijl. Van meubels tot lampen en woonaccessoires: je hebt alles binnen handbereik om je woning compleet in te richten. Het is onze ambitie om al je woondromen waar te maken en dat doen we door te informeren, design te laten (be)leven en waar nodig een helpende hand te bieden. Bij het bedrijf werken momenteel ruim 100 medewerkers.

- Einde persbericht -

Persinfo en high-res beelden

Flinders | pers@flinders.nl | Tel 020 3030630
Download het complete trendrapport