Naar boven
Sorteren op

1-36 van 46 producten

Fritz Hansen design

Het designmerk Fritz Hansen bestaat al sinds 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit van een meubelproducent tot een gevestigde naam in de designwereld. In de jaren 30 begon Hansens zoon, Christian E. Hansen, te experimenteren met het stoombuigen van hout, wat later een van hun grootste successen zou worden. In diezelfde periode ging Fritz Hansen een samenwerking aan met ontwerper Arne Jacobsen. Hij is de bedenker van de wereldberoemde Mier stoel, die geïnspireerd is op een mier die overeind staat op zijn achterpoten. Een ander, minstens zo bekend, ontwerp van Arne Jacobsen is de Vlinderstoel. Deze Fritz Hansen stoel uit de jaren 50 is tot op de dag van vandaag immens populair.

Kunstig kunststof

Veel mensen kennen Fritz Hansen van de stoelen met een houten zitting. Maar wist je dat er ook verschillende Fritz Hansen stoelen zijn met een zitting van kunststof? En dat dit echte kunstwerken zijn om te zien? Neem bijvoorbeeld de Rin Chair stoel. Deze prachtige Fritz Hansen stoel is geïnspireerd op een vogelnest. En wat vind je van de Ice Chair stoel? Deze kunststof Fritz Hansen stoel doet denken aan klassieke stoelen dankzij de ribben van de rugleuning, maar is modern in zijn toepassing. Hij kan namelijk zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een andere mooie kunststof Fritz Hansen stoel is de NAP Chair stoel zonder armleuningen. NAP is een afkorting voor Normal, Active en Passive. Deze Fritz Hansen stoel is ontworpen met ultiem zitcomfort als doel. De ideale stoel dus voor een lekker dutje.

Hotelkwaliteit Fritz Hansen stoel

Er is één Fritz Hansen stoel met een wel heel koninklijk verhaal: de Drop Chair stoel. Deze stoel werd oorspronkelijk ontworpen voor het Royal Hotel te Kopenhagen. Maar na 50 jaar exclusief gebruik in het hotel besloot ontwerper Arne Jacobsen dat het toch een gemis was dat deze Fritz Hansen stoel niet voor het publiek verkrijgbaar was. Hij besloot dus om de stoel op de markt te brengen voor particulieren. Daarom kunnen wij nu genieten van het prachtige ontwerp, dat gebaseerd is op een druppel.

Fritz Hansen stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen stoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek Fritz Hansen product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.