Fritz Hansen stoelen

Wie een Fritz Hansen stoel in huis haalt, is verzekerd van eeuwigdurend zitplezier. Niet alleen zijn de moderne stoelen van dit gerenommeerde designmerk comfortabel, ze zijn ook nog eens prachtig om te zien. Je hebt vast wel eens gehoord van de Fritz Hansen Vlinderstoel? Deze Fritz Hansen stoel uit de jaren 50 is tot op de dag van vandaag immens populair. Het is dan ook geen wonder dat er al meer dan 5 miljoen exemplaren van de Fritz Hansen Vlinderstoelen zijn geproduceerd. Of wat dacht je van de Grand Prix Chair stoel? Zestig jaar na de introductie van de stoel is hij dankzij zijn opvallende design en kwalitatieve afwerking een echte klassieker geworden onder de design eetkamerstoelen. Ontdek snel alle stoelen van Fritz Hansen en kies je hoogsteigen klassieker.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 45 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 45 producten Terug naar boven

Fritz Hansen design stoelen

Het designmerk Fritz Hansen bestaat al sinds 1872. In dat jaar begon houtbewerker Fritz Hansen zijn eigen bedrijf in Kopenhagen. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit van een meubelproducent tot een gevestigde naam in de designwereld. In de jaren 30 begon Hansens zoon, Christian E. Hansen, te experimenteren met het stoombuigen van hout, wat later een van hun grootste successen zou worden. In diezelfde periode ging Fritz Hansen een samenwerking aan met ontwerper Arne Jacobsen. Hij is de bedenker van de wereldberoemde Ant chair, die geïnspireerd is op een mier die overeind staat op zijn achterpoten. Tegenwoordig is het ontwerp enigszins aangepast aan de huidige technieken.

Scandinavische design bureaustoelen

In 2016 brengt Fritz Hansen de historische Oxford stoel, oorspronkelijk uit 1965 weer opnieuw uit. De Fritz Hansen Oxford chair is een ontwerp van Arne Jacobsen voor Fritz Hansen. Arne Jacobsen heeft de Oxford bureaustoelen ontworpen voor de professoren op het St. Catherine College in Oxford. De design klassieker heeft zijn naam dan ook te danken aan deze plek. Zijn slanke, strakke uiterlijk zorgt meteen voor een make-over van je studeerkamer, zonder af te doen aan het comfort. Welke Oxford bureaustoel bij jou past, is afhankelijk van een aantal dingen. Wil je bijvoorbeeld een stoel met een hoge of lage rugleuning? De Oxford Premium design stoelen zijn verkrijgbaar in een reek van prachtige rustgevende kleuren. Heb jij al een keuze kunnen maken?

De koning onder de moderne stoelen

Er is één Fritz Hansen stoel met een wel heel koninklijk verhaal: de Drop Chair stoel. Deze moderne stoel werd oorspronkelijk ontworpen voor het Royal Hotel te Kopenhagen. Maar na 50 jaar exclusief gebruik in het hotel besloot ontwerper Arne Jacobsen dat het toch een gemis was dat deze Fritz Hansen stoel niet voor het publiek verkrijgbaar was. Maar, Fritz Hansen heeft na 50 jaar besloten dat dat een te groot gemis is voor de mensheid. Vandaar dat de Drop Chair stoel nu voor iedereen toegankelijk is. Daarom kunnen wij nu genieten van het prachtige ontwerp, dat gebaseerd is op een druppel.

Fritz Hansen stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fritz Hansen. Dat betekent dat wij elke Fritz Hansen stoel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek Fritz Hansen product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Fritz Hansen stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.