Naar boven

Gabriel Fame

Fame is een unieke wollen bekledingsstof met een slijtvastheid van meer dan 200.000 Martindale, en die tegelijkertijd toch extra zacht en rekbaar is. Hij bestaat uit 95% Nieuw-Zeelandse wol en 5% polyamide. De stof is zijdeachtig glad door zijn exclusieve fijne wollen kamgaren structuur – fijner dan je normaal gesproken op de contractmarkt (de publieke sector) ziet. Toch ben je met deze stof verzekerd van een uitstekende duurzaamheid door nieuwe weeftechnieken en spinmethodes. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Fame heeft echt unieke bekledingseigenschappen: de stof stretcht 9,5% in beide richtingen. Daardoor wordt het gemakkelijk om zelfs meubels met ronde en organische vormen perfect te bekleden. Het nieuwe kleurenpalet, dat uit maar liefst zestig verschillende kleuren bestaat, is geïnspireerd op het spel tussen het contrast van bitterzoete en ijzige natuurlijke kleuren. Fame is met respect voor het milieu geproduceerd en draagt dan ook het Oeko-tex label en het EU-Ecolabel en is 100% vrij van zware metalen.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gabriel. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.