Naar boven

Gispen hanglampen

Wie een Gispen hanglamp ophangt, is verzekerd van een unieke lichtervaring. Iedere hanglamp van Gispen is namelijk op zijn eigen unieke manier voorzien van uitsparingen waar het licht op een speelse manier doorheen piept. Neem bijvoorbeeld de Thunderball hanglamp. Deze Gispen hanglamp bestaat uit een reeks zeshoeken die aan elkaar verbonden zijn. Als gebruiker kun je deze stalen plaatjes in elke richting buigen en zo een unieke lamp creëren. Je regelt zelf het lichteffect van deze hanglamp door meer of minder tussenruimte te kiezen. Vouw hem volledig dicht, of houd de lamp juist lekker open en luchtig. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe geef jij deze Gispen hanglamp vorm?

Gispen designs

Het beroemde Nederlandse designmerk Gispen brengt al ruim 100 jaar innovatieve meubels op de markt. Sinds 2008 richt het label Gispen Home zich op design voor in huis. Het label kenmerkt zich door ontwerpen die passen in elk interieur, of dit nu een modern, minimalistisch, klassiek, landelijk of eclectisch interieur is. In een paar jaar tijd heeft Gispen een uitgesproken collectie meubels, woonaccessoires en verlichting opgebouwd. Vele bekende namen zoals Jerszy Seymour, Michael Young, Dick van Hoff, Maarten Baas, James Irvine, Fabio Novembre, W.H. Gispen, Gerrit Rietveld en Wim Rietveld drukken hun stempel op de collectie. Alle ontwerpen zijn uniek, maar hebben één gemeenschappelijke deler: ze omarmen de traditie. Zo is de Centraal Museum kroonluchter een knipoog naar de welbekende grote klassieke kroonluchter.

Sterk st(r)aaltje verlichting

De RAY-light hanglamp LED van Gispen is een bijzondere lamp van gesneden staal. Elke Gispen hanglamp creëert een ander lichteffect. De smallere Ray-light hanglampen (diameter 17 cm) bundelen het licht op één plek. De middelgrote Gispen hanglampen (28 cm) verspreiden een diffuus licht. En de grootste Ray-light lampen (39 cm) verspreiden het licht alle kanten op. Deze Gispen hanglampen zijn verkrijgbaar in maar liefst negen verschillende kleuren. Het elektriciteitssnoer is in dezelfde kleur als de lampenkap. Hang meerdere vormen van de hanglamp bij elkaar voor een speels lichteffect.

Gispen hanglamp in hanglamp in hanglamp

Als je bekend bent met het Droste-effect zal je dit meteen herkennen in de Slingerlamp hanglamp. Deze Gispen hanglamp heeft namelijk een lamp in een lamp in een lamp. Door de constructie van lasergesneden gaas kun je de lichtbron goed bekijken, en wordt het licht op aangename wijze verspreid. Maar ook als het licht van deze hanglamp niet brandt, is dit design interessant om naar te kijken. Doordat er twee geperforeerde kappen over elkaar heen hangen, zie je een eindeloze variatie aan lijnen die elkaar kruisen. Dit zogenoemde moirépatroon zorgt voor een uniek geometrisch effect dat er vanuit elke hoek weer anders uitziet. Je raakt dus nooit uitgekeken op deze hanglamp van Gispen.

Gispen hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gispen. Dat betekent dat wij elke Gispen hanglamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek Gispen product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Gispen hanglamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.