Naar boven

Gispen klokken

Met een Gispen klok ga je terug naar de basis. Vraag aan een kind om een klok te tekenen, en je komt waarschijnlijk dicht in de buurt van een Gispen klok. Met strakke zwarte contouren lijken de klokken regelrecht uit een stripboek te zijn weggelopen. De klokken van Gispen brengen bovendien een ode aan de klassieke mantelklok. Met een beetje fantasie zie je de Gispen Outline klok low zo staan op een schouw in een oud kasteel. Maar door de focus op de moderne strakke lijnen zie je deze klok ook met gemak in een huis van deze tijd staan. Van voren lijkt het of deze Gispen klok plat is. Maar kijk je vanaf de zijkant, dan zie je dat hij met bijna tien centimeter diepte toch wel ‘vlees op de botten heeft’. Maar door het open ontwerp neemt de klok van Gispen weinig ruimte in: ideaal!

Sorteren op

1-2 van 2 producten

Gispen blaast nieuw leven in klassiekers

Gispen Home Collection (voorheen NgispeN) heeft een korte maar bijzondere historie. Willem Hendrik Gispen begon in 1916 met het ontwerpen en vervaardigen van design meubels. W.H. Gispen was zowel ontwerper als ondernemer. Het zal je dus niet verbazen dat het bedrijf zich onder zijn leiding ontwikkelde tot de eerste Nederlandse fabriek waar stalen buismeubilair in series werd gefabriceerd. Deze meubels waren voornamelijk gericht op woning- en kantoorinrichting. Gaandeweg richtte Gispen zich steeds meer op kantoormeubilair en minder op woninginrichting. Maar in 2008 werd de Gispen Home Collection gelanceerd. Deze nieuwe collectie werd speciaal ontwikkeld voor design in huis en biedt onder andere ‘Dutch Design’ tafels, stoelen, kasten en verlichting. De ontwerpen van Richard Hutten, die tevens creatief directeur is van dit label, vormen de basis van de collectie. Bestaande klassiekers worden nieuw leven ingeblazen door talloze bekende ontwerpers, zoals Gerrit Rietveld, Michael Young, James Irvine, Fabio Novembre, W.H. Gispen, Wim Rietveld, Dick van Hoff, Maarten Baas en Jerszy Seymour, Bertjan Pot, Dick van Hoff en Maarten Baas.En dat ‘nieuw ingeblazen leven’ zie je ook terug bij de Gispen klokken.

Gooi hoge ogen met de Gispen klok

Naast de lage Gispen klok is er ook een hoge versie: de Gispen Outline klok high. Het silhouet van deze klok doet je waarschijnlijk denken aan de oude mantelklok die bij je oma in huis stond. Deze Gispen klok is met zwart gelakt staal toch iéts moderner. Bovendien heeft hij geen massief ontwerp, maar is juist heel luchtig. Ideaal, want daardoor past deze klok van Gispen echt in ieder interieur. En toch valt hij op door zijn sterke minimalistische design. Plaats deze eyecatcher op je bijzettafel, schouw of dressoir en gooi hoge ogen bij je ‘publiek’. De Gispen klok is namelijk een kunstig object dat nergens anders dan in de spotlight hoort te staan!

Gispen klok bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gispen. Dat betekent dat wij elke Gispen klok kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke klok van Gispen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Gispen klok, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.