Gispen lampen

Gispen lampen zijn de klassiekers onder de woninginrichting. Het merendeel van deze prachtige lampen is ontworpen door de huidige creatief directeur van Gispen Home, Richard Hutten. Met zijn ontwerpen heeft hij ervoor gezorgd dat Gispen lampen in ieder huis en iedere ruimte passen. Neem bijvoorbeeld de Gispen Low Res Elephant vloerlamp, die erg leuk is voor de kinderkamer. Je kunt je kindje met een gerust hart op deze kunststof kruk met verlichting laten zitten. Gispen lampen doen het ook goed in grote ruimtes. Vergeet ook de unieke Gispen Slingerlamp hanglamp niet, een lust voor het oog. Naast deze Gispen lampen zijn er natuurlijk nog veel meer exemplaren, dus neem gauw een kijkje!

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Gispen Home Collection

Gispen lampen hebben hun bestaan te danken aan Willem Hendrik Gispen, die in 1916 begon met het ontwerpen en vervaardigen van design meubels. W.H. Gispen was zowel ontwerper als ondernemer. Het zal je dus niet verbazen dat het bedrijf zich onder zijn leiding ontwikkelde tot de eerste Nederlandse fabriek waar stalen buismeubilair in series werd gefabriceerd. Deze meubels waren voornamelijk gericht op woning- en kantoorinrichting. Gaandeweg richtte Gispen zich steeds meer op kantoormeubilair en minder op woninginrichting. Maar in 2008 werd de Gispen Home Collection gelanceerd. Deze nieuwe collectie werd speciaal ontwikkeld voor design in huis en biedt onder andere ‘Dutch Design’ tafels, stoelen, kasten en verlichting. De ontwerpen van Richard Hutten, die tevens creatief directeur is van dit label, vormen de basis van de collectie. Samen met ontwerpers als Bertjan Pot, Dick van Hoff en Maarten Baas blaast hij bestaande klassiekers nieuw leven in.

Hangen en wurgen

Zoals de meeste Gispen hanglampen, is ook de ontworpen door creatief directeur Richard Hutten. Omdat deze lamp uit vouwbaar staal bestaat, bepaalt de gebruiker zelf de vorm van deze hanglamp. Door te spelen met licht ontstaat zo een unieke lamp. Hetzelfde geldt voor de RAY-light hanglamp, die in drie verschillende vormen te verkrijgen is. Afhankelijk van de manier waarop het staal met de laser is gesneden, valt er een bepaalde hoeveelheid licht. In al zijn vrolijke kleuren is de RAY-light hanglamp bovendien een blij verschijnsel in iedere inrichting. Mag één van deze Gispen lampen ook bij jou komen rondhangen?

Gispen lampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gispen lampen. Dat betekent dat wij alle Gispen lampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Gispen lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met één van de Gispen lampen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.