Naar boven
Sorteren op

1-1 van 1 producten

Gispen Home Collection

Gispen stoelen hebben hun bestaan te danken aan Willem Hendrik Gispen, die in 1916 begon met het ontwerpen en vervaardigen van design meubels. W.H. Gispen was zowel ontwerper als ondernemer. Het zal je dus niet verbazen dat het bedrijf zich onder zijn leiding ontwikkelde tot de eerste Nederlandse fabriek waar stalen buismeubilair in series werd gefabriceerd. Deze meubels waren voornamelijk gericht op woning- en kantoorinrichting. Gaandeweg richtte Gispen zich steeds meer op kantoormeubilair en minder op woninginrichting. Maar in 2008 werd de Gispen Home Collection gelanceerd. Deze nieuwe collectie werd speciaal ontwikkeld voor design in huis en biedt onder andere ‘Dutch Design’ tafels, stoelen, kasten en verlichting. De ontwerpen van Richard Hutten, die tevens creatief directeur is van dit label, vormen de basis van de collectie. Samen met ontwerpers als Bertjan Pot, Dick van Hoff en Maarten Baas blaast hij bestaande klassiekers nieuw leven in.

Zitting van singels

Van alle Gispen stoelen is de door Richard Hutten ontworpen Berlage stoel toch wel het meest bekende ontwerp. De Berlage eetkamerstoel heeft een prachtig houten frame. Een wirwar van canvasdraden, ook wel ‘singels’ genoemd, vormt de zitting. Het frame is met de hand bespannen, waardoor iedere stoel uniek is. Dit maakt de Berlage stoel niet alleen origineel, maar ook nog eens zeer comfortabel! Net als de andere Gispen stoelen is ook de Berlage stoel in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals rood, blauw en zwart. Bovendien kun je bij Flinders een bijpassende barkruk met dezelfde hand bespannen zitting aanschaffen. Zo maak je je eetkamerset gemakkelijk compleet.

Sexy relaxen met Gispen stoelen

De Sexy Relaxy fauteuils zijn zeer bijzondere Gispen stoelen. Dit ontwerp van Richard Hutten is namelijk in twee varianten verkrijgbaar: met en zonder verlichting. Deze Gispen stoelen zijn gemaakt van lichtgewicht kunststof, vergen weinig onderhoud, zijn UV-bestendig en ideaal voor diverse binnen- en buitenruimtes. Voor kinderkamers zijn er overigens ook speciale Gispen stoelen, zoals de Gispen Bronto kinderstoel. Deze doet denken aan een dinosaurus en is geliefd bij de kleintjes. Een soortgelijke stoel voor volwassenen is de Gispen Centraal Museum stoel. Dit prachtexemplaar heeft een brede zitting, rechte leuning en stevige poten. In al zijn eenvoud haal je met deze stoel echt een kunstwerk in huis! Heb jij liever één van de Gispen stoelen met smallere poten? Kijk dan eens naar de Mondial stoel of de Trennial stoel.

Gispen stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gispen stoelen. Dat betekent dat wij alle Gispen stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke stoel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met één van de Gispen stoelen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast stoelen heeft Gispen ook een mooie lampen collectie, bekijk eens de Outline serie.