Gispen tafel

Ben je op zoek naar een exclusieve, originele en unieke tafel? Dan is een Gispen tafel geknipt voor jou. De ontwerpen van dit Nederlandse designlabel zijn eigenzinnig, creatief en weten je iedere keer weer te verbazen. Zo ook de Layers Table eettafel. De poten van deze prachtige Gispen tafel lijken te bestaan uit stapels boeken. Maar wees gerust: de tafel is gemaakt van staal en kan dus wel wat hebben! De Layers Table eettafel zorgt voor een intellectuele touch in ieder interieur en heeft dankzij zijn strakke vormgeving een tijdloos karakter. Heb je toch liever een andere Gispen tafel? Lees dan gerust even verder, want er is nog veel meer te ontdekken!

Sorteren op

1-9 van 9 producten

Geschiedenis van Gispen

De Gispen tafel heeft zijn bestaan te danken aan Willem Hendrik Gispen, die in 1916 begon met het ontwerpen en vervaardigen van design meubels. W.H. Gispen was zowel ontwerper als ondernemer. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf zich dan ook tot de eerste Nederlandse fabriek waar stalen buismeubilair in series werd gefabriceerd. Deze meubels waren voornamelijk gericht op woning- en kantoorinrichting. Gaandeweg richtte Gispen zich steeds meer op kantoormeubilair en minder op woninginrichting. Maar in 2008 werd de Gispen Home Collection gelanceerd. Deze nieuwe collectie werd speciaal ontwikkeld voor design in huis en biedt onder andere ‘Dutch Design’ stoelen, kasten, verlichting en natuurlijk de Gispen tafel. De ontwerpen van Richard Hutten, creatief directeur van dit label, vormen de basis van de collectie. Samen met ontwerpers als Bertjan Pot, Dick van Hoff en Maarten Baas blaast hij bestaande klassiekers nieuw leven in.

Het reilen en zeilen van een Gispen tafel

Heb jij wel eens van een dukdalf gehoord? Nee? Dan zullen wij je even op weg helpen aan de hand van een hele mooie Gispen tafel: de Dukdalf tafel. Deze eettafel is ontworpen door fervent zeiler Peter de Boer, die zijn inspiratie voornamelijk uit de maritieme wereld haalt. Dit verklaart dan ook de naam van deze Gispen tafel, want een dukdalf is een houten constructie in het water waar vaartuigen aan kunnen afmeren. Vaak is alleen het rechte bovenste stuk zichtbaar boven water en blijft de kruisvoet onder water. Maar met deze Gispen tafel heb je geluk, want je blijft de kruisvoet altijd zien. Zo weet je precies waar je kunt aanmeren voor een heerlijke maaltijd!

Zet er maar een Gispen tafel bij

Ondanks de Hollandse nuchterheid heeft is er ook een Gispen tafel die een beetje zweverig overkomt. Het gaat om de Bendit bijzettafel, ontworpen door de Nederlandse Peter van de Water. Het dubbele tafelblad van deze Gispen tafel lijkt namelijk te zweven boven de stalen constructie. Dat geeft wel een bijzonder elegante uitstraling! Bovendien kun je een heleboel boeken, cd’s en dvd’s kwijt in en op deze Gispen tafel, want hij is maar liefst 90 bij 90 centimeter groot. De tafel is gemaakt van gelakt staal, heeft een tafelblad van HPL en is leverbaar in twee kleuren: wit en zwart.

Gispen tafel bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Gispen. Dat betekent dat wij elke Gispen tafel kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Gispen tafel en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Gispen tafel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders levert bovendien gratis in de Benelux.

Naar boven