Naar boven

HAY About a Chair

De HAY About A Chair (AAC) serie van Hee Welling is uniek in designland. Hee Welling wilde met de About A Chair een stoel op de markt brengen die uitblinkt in zijn eenvoud. Het is een design stoelen-serie die zeer veelzijdig is en daardoor in elk interieur en in elke omgeving zal staan: aan de eettafel, maar ook in de lunchruimte of in een vergaderzaal. De About A Chair serie blinkt uit in zitcomfort, maar ook in design, de stoel is een lust voor het oog! De HAY About a chair is duidelijk van Deense komaf met zijn heldere lijnen, eenvoudige uitstraling en functionele karakter. En laat Deens design nu net een groot opkomende interieur trend zijn.

Sorteren op

1-36 van 69 producten

Over HAY

HAY is een Deens designmerk en is relatief nieuw. Het is namelijk pas opgericht in 2002. Toch zijn de meubels van HAY al ongekend populair. Het doel van HAY was om Deens design weer op de kaart te zetten. Scandinavisch design heeft eigenlijk altijd al in de schijnwerpers gestaan, maar daar bleef Denemarken kennelijk een beetje achter sinds de jaren 50 en 60. Zweeds design kreeg in die tijd bijvoorbeeld wel aandacht.

HAY gebruikt graag opvallende kleuren en dit werd eigenlijk minder gedaan in de wereld van design. Hierdoor viel HAY op. De meubels kwamen door al die kleuren fris en speels over. Het sprak in ieder geval veel mensen aan, want HAY had in een korte tijd vele designprijzen ontvangen en vele meubels verkocht. Wij vinden dat wel logisch met zo’n prachtmerk.

Hee Welling, de ontwerper van de About a Chair stoel van HAY, probeerde met zo veel mogelijk eenvoud een stoel te ontwikkelen die overal zou kunnen staan. Daarmee wordt dus bedoeld dat de stoel kan fungeren als eetkamerstoel, maar bijvoorbeeld ook als bureaustoel rond een vergadertafel. Welling wou daarnaast ook dat de stoel comfortabel, functioneel en natuurlijk mooi werd. Uiteindelijk was het ontwerp van de About a Chair stoel geboren.

Ontwerper Hee Welling

Ontwerper Hee Welling is geboren in 1974 en startte in 1992 met zijn designstudie aan de Art School in Denemarken. Vervolgens studeerde hij Architectuur en Meubilair Design aan de Deense Design School. Hij besloot na zijn afstuderen gelijk een eigen studio te openen. En met succes.

Hee Welling werkte al gauw samen met verschillende designmerken, waaronder HAY. De oprichter van HAY heet Rolf Hay. Hij heeft zijn bedrijf dus vernoemd naar zijn achternaam. Er zijn uiteindelijk vele designs voortgekomen uit de samenwerking. Zo ook de About a Chair stoel in 2012. Zo ‘oud’ is deze stoel dus eigenlijk nog niet, relatief is de stoel zelfs jong.

Hee Welling is typisch Scandinavisch in het ontwerpen van design. Hiermee bedoelen we dat hij streeft naar een minimalistisch, maar functioneel design. De HAY About a Chair stoel is simplistisch in vormgeving en oogt daardoor zeer verfijnd.

HAY About A Chair serie

De HAY About A Chair Serie is bijzonder divers. Allereerst kun je kiezen uit een kunststof zitting of een beklede versie. Bekledingsmogelijkheden zijn er genoeg; je kunt kiezen voor diverse stoffen van Kvadrat, zoals Hallingdal, Steelcut Trio, Remix, Divina en Divina Melange. Daarnaast zijn er diverse leersoorten mogelijk.

De kuip is er met en zonder armleuning en als je kiest voor een kunststof kuip, dan zijn er vele kleuren mogelijk. De About A Chair serie is genummerd, en het nummer geeft een indicatie van het onderstel. Zo hebben de AAC10, AAC11, AAC20 en AAC21 een vierpoot onderstel die draaibaar is. Het onderstel is er in chroom, wit en zwart. De AAC11 en AAC21 zijn bekleed.

Voor het overzicht volgt hieronder een opsomming van alle HAY AAC stoelen

AAC08: Kuip zonder armleuning, met slede onderstel
AAC10: Kuip zonder armleuning, met vierpoot onderstel (draaibaar)
AAC11: Kuip zonder armleuning, bekleed, met vierpoot onderstel (draaibaar)
AAC12: Kuip zonder armleuning, met houten onderstel
AAC16: Kuip zonder armleuning, met vier vaste poten
AAC20: Kuip met armleuning, met vierpoot onderstel (draaibaar)
AAC21: Kuip met armleuning, bekleed, met vierpoot onderstel, draaibaar
AAC22: Kuip met armleuning, met houten onderstel
AAC23: Kuip met armleuning, bekleed, met houten onderstel
AAC24: Kuip met armleuning, met vierpoot op wieltjes
AAC42: Kuip met armleuning, met houten onderstel - lage variant
AAC43: Kuip met armleuning, bekleed, met houten onderstel - lage variant

Mocht je toch nog vragen hebben, geen probleem. We staan graag voor je klaar.