Iittala Kartio

Dankzij Kaj Franck, ook wel bekend als een icoon in de wereld van Scandinavisch design, werd de prachtige Iittala Kartio collectie ontworpen en op de markt gezet. Franck, die bekend stond om zijn geloof in de essentie en zijn minimalistische benadering, heeft met Kartio een reeks iconische ontwerpen gecreëerd die zijn gebaseerd op de eenvoudige vormen van cirkel, vierkant en rechthoek. De Iittala Kartio glazen 40cl set van 2, die in 1958 het licht zagen, belichamen de perfecte balans tussen materiaal en geometrie, met zijn tijdloze en legendarische design is het glas niet trendgevoelig. Het veelzijdige kleurenpalet van de Kartio collectie vertegenwoordigt Iittala's diepgaande kennis en expertise op het gebied van gekleurd glas. Geniet van de sublieme esthetiek en functionele veelzijdigheid van deze Scandinavische designklassiekers, en laat je verrassen door de schoonheid die Kartio te bieden heeft.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-3 van 3 producten Sorteren op 1-3 van 3 producten Terug naar boven

Iittala design uit Iittala

Gelegen in het land van duizend meren, Findland, ligt een klein plaatsje Iittala. Het merk Iittala is dan ook vernoemd naar dit pittoreske dorp. Inmiddels maakt Iittala het al meer dan een eeuw lang verfijnde en functionele objecten. Met een meesterlijk vakmanschap en een diepgewortelde liefde voor esthetiek, weet Iittala keer op keer te verrassen en te inspireren. Van iconische Iittala vazen tot de adembenemende Iittala Kastehelmi collectie, elk stuk draagt de stempel van Scandinavisch vakmanschap en brengt schoonheid in het alledaagse leven. Iittala's collecties zijn als kunstwerken op zichzelf, waar elk detail zorgvuldig is overwogen en elke vorm en kleur harmonieus samenkomen. Met een subtiele elegantie en een vleugje speelsheid nodigt Iittala je uit om je eigen creativiteit te omarmen en je persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen.

Iittala Kartio: een stukje kunst

Als we even terug in de tijd gaan, dan blijkt dat Iittala oorspronkelijk is begonnen als glasfabriek. Door de jaren heen heeft het merk zich ontwikkeld tot een meester in de kunst van hoogwaardig glaswerk. Iittala staat bekend om zijn opvallende kleurenpalet, waarbij het glas transformeert in een schouwspel van levendige tinten. De Kartio collectie is een prachtig voorbeeld van Iittala's expertise in glasbewerking. Deze collectie omarmt de harmonie van vormen die perfect in elkaar passen. Met een Iittala Kartio karaf 95cl, die naadloos de bijpassende glazen omarmt, wordt een visueel en functioneel samenspel gecreëerd. Zo kunnen de glazen niet alleen bewonderd worden als individuele stukken, maar kunnen ze ook samen worden gepresenteerd als een elegant ensemble. Iittala's glaskunst brengt niet alleen schoonheid, maar ook veelzijdigheid en plezier in het dagelijkse leven.

Iittala Kartio collectie: op voorraad = snel in huis

Flinders is officieel dealer van alle Kartio producten van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Wij staan zeven dagen per week voor je klaar. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Iittala. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.