Design van Iittala

Het Finse merk Iittala kan je bijna niet zijn ontgaan. Denk je aan Scandinavisch design, dan denk je al snel aan Iittala. Het verhaal van Iittala begint in het einde van de negentiende eeuw in een klein dorpje genaamd Iittala toen een glasfabriek voor het eerst haar deuren opende. Er waren wel meer glasfabrieken in die tijd, maar Iittala was toch wel bijzonder. Iittala ontwierp én produceerde tafelwerk dat niet alleen functioneel was, maar ook een decoratief element bevatte. Het lijkt nu misschien vanzelfsprekend dat tafelwerk over deze twee eigenschappen beschikt, maar in die tijd was dat buitengewoon. Er wordt dan ook wel vaak gezegd dat Iittala een sleutelrol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Scandinavisch design. De populariteit van Iittala groeide snel rond de eeuwwisseling en inmiddels is het merk niet meer weg te denken uit het moderne leven.

Design en kunst komen samen in de Iittala Ruutu collectie

In de Ruutu vazen van Iittala komen design en kunst samen. Niet langer is er een duidelijke scheidingslijn tussen deze twee domeinen te vinden. De Iittala Ruutu vazen zijn simplistisch en sluiten daarmee perfect aan op verschillende woonstijlen. De bijzondere kleuren en groottes maken bloemstukken niet langer fundamenteel voor een vaas: je kunt de Ruutu vazen van Iittala namelijk ook prima zonder bloemen of takken neerzetten. Daarnaast staat zo’n vaas prachtig op zichzelf, maar magnifiek in een groepje bij elkaar. Neem bijvoorbeeld de Ruutu vaas 11cm of de Ruutu vaas 20cm. Ben je toch niet zo’n liefhebber van glaswerk? Dan vind je bij Flinders ook een Ruutu vaas gemaakt van keramiek: de Ruutu vaas keramiek 33cm. Ideaal! Aan jou de keuze met welke vaas je je interieur gaat opvrolijken.

Iittala Ruutu bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Iittala. Dat betekent dat wij alle producten uit de Ruutu collectie van Iittala kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.