Naar boven

Karimoku New Standard stoelen

De Karimoku New Standard stoelen zijn echte houten pronkstukken voor in je interieur. Deze serie bestaat uit drie verschillende stoelen, waarbij het vakmanschap ervan af spat. Tot in detail is er aan deze stoelen gewerkt. Dit zie je ook terug in de Karimoku New Standard Scout Chair stoel. Kijk naar het onderstel van deze stoel; echt een creatie op zichzelf! De stoel is een echte blinkvanger in jouw eetkamer door de schuine en rechte lijnen. Naast zijn fraaie uiterlijk zit deze stoel ook erg comfortabel. De stoelencollectie bestaat ook nog uit twee andere stoelen. De ontwerpers van deze stoelen komen uit verschillende landen, met ieder zijn eigen achtergrond en cultuur. Benieuwd naar het resultaat? Laat je dan verrassen door het assortiment Karimoku New Standard stoelen.

Karimoku New Standard uit hout gevormd

Karimoku New Standard is in 2009 opgericht. Dit relatief jonge designmerk is ontstaan uit een samenwerking tussen talentvolle ontwerpers en houtproducent Karimoku, die al meer dan zeventig jaar hout vervaardigden in Japan. De kwaliteit van hout en de zorgvuldige bewerking daarvan staan dan ook centraal in de werkwijze van Karimoku New Standard. Het hardhout dat wordt gebruikt voor de meubelcollectie is voornamelijk afkomstig van de esdoorn, eik en kastanjeboom. Om de Japanse bossen zoveel mogelijk te sparen en tegelijkertijd een brug te slaan naar de lokale industrie, werkt Karimoku New Standard enkel met dunne bomen die anders onbenut zouden blijven. Zo ben je er niet alleen zeker van dat je nieuwe tafel of kruk van hoge kwaliteit is, maar ook duurzaam is geproduceerd.

Stapelbare Karimoku New Standard stoelen

De stoelen uit de Castor serie zijn de nieuwste exemplaren binnen deze collectie. Ze hebben een tijdloze vormgeving en zijn ideaal voor elke ruimte. Je kunt hem gebruiken als eetkamerstoel, maar hij past ook prima in een openbare ruimte. Het ontwerp van de Castor stoel is gebaseerd op de klassieke stoel die veelal in Zwitserse cafés werd gebruikt. De stoel is licht van gewicht en stapelbaar. Zo kun je de Castor Pad gestoffeerde stoel tot wel vijf stoelen hoog opstapelen. Scheelt je in elk geval weer wat ruimte thuis. Dit stoeltje heeft ook nog eens een heerlijk kussentje zodat je geen houten achterwerk krijgt. Hij is gemaakt van eikenhout en is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart (met zwarte stof), grijs (met grijze stof) en natuurlijk eiken (met beige stof). Welke variant kies jij?

Karimoku New Standard stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Karimoku New Standard. Dat betekent dat wij alle Karimoku New Standard stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke stoel van Karimoku New Standard en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stoel van Karimoku New Standard, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.