Naar boven

Karimoku New Standard tafels

Van salontafel tot bijzettafel. De Karimoku New Standard tafels zijn tafels met ieder een ander formaatje. De collectie bestaat uit vijf tafels. Het prachtige houtwerk, waar dit merk om bekend staat, is in alle tafels terug te vinden. Veel van de tafels uit deze collectie zijn ontworpen door het Nederlandse duo Scholten & Baijings. Zij vormen sinds 2000 een succesvol designduo. Hun werk wordt omschreven als minimalistisch, maar toch rijk aan details. Dit komt goed naar voren in de Colour Wood bijzettafel 60. Een geweldig detail in deze tafel is de neonstrip in de poot. Daarnaast zie je in het tafelblad ook verschillende patronen terugkomen. Deze bijzettafel verveelt in elk geval niet snel! Ook is hij verkrijgbaar in een basic variant: de Wood Plain bijzettafel 50.

Karimoku New Standard uit hout gevormd

Karimoku New Standard is in 2009 opgericht. Dit relatief jonge designmerk is ontstaan uit een samenwerking tussen talentvolle ontwerpers en houtproducent Karimoku, die al meer dan zeventig jaar hout vervaardigden in Japan. De kwaliteit van hout en de zorgvuldige bewerking daarvan staan dan ook centraal in de werkwijze van Karimoku New Standard. Het hardhout dat wordt gebruikt voor de meubelcollectie is voornamelijk afkomstig van de esdoorn, eik en kastanjeboom. Om de Japanse bossen zoveel mogelijk te sparen en tegelijkertijd een brug te slaan naar de lokale industrie, werkt Karimoku New Standard enkel met dunne bomen die anders onbenut zouden blijven. Zo ben je er niet alleen zeker van dat je nieuwe tafel of kruk van hoge kwaliteit is, maar ook duurzaam is geproduceerd.

Uit het goede hout gesneden: Karimoku New Standard tafels

Is het nu een driehoek of een cirkel? De Soft Triangle salontafel 55X53 van Karimoku New Standard is een kruising hiertussen. De ronde hoeken zorgen ervoor dat je je niet snel aan deze tafel stoot. Alle zijdes van deze tafel zijn gelijk waardoor je er meerdere naast elkaar kunt zetten. Hij is gemaakt van kastanjehout en verkrijgbaar in de kleuren lichtgroen en naturel. Altijd al willen dineren aan een Japanse tafel? Dat kan met de Colour Wood Dining tafel 120. Je hoeft niet alleen maar kip teritayki te serveren om de Japanse sfeer in huis te halen. Aan deze tafel kunnen vier tot zes mensen genieten van hun diner. De kleinere variant van deze tafel is de Colour Wood Dining tafel 95. Aan deze tafel kunnen twee tot vier mensen zitten. Op het tafelblad zijn stippen verwerkt waardoor het patroon een soort permanent tafelkleed lijkt. Heb je al een keuze kunnen maken tussen de verschillende Karimoku New Standard tafels?

Karimoku New Standard tafels bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Karimoku New Standard. Dat betekent dat wij alle Karimoku New Standard tafels kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke tafel van Karimoku New Standard en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een tafel van Karimoku New Standard, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.