Naar boven
Sorteren op

1-1 van 1 producten

Houten dierentuin van Kay Bojesen

Kay Bojesen was van oorsprong zilversmid, maar door de geboorte van zijn zoon begon hij zich te richten op het ontwerpen van houten speelgoed. Wanneer Kay Bojesen in 1932 een winkel en werkplaats opent in Kopenhagen, krijgt hij echt de ruimte om zijn fantasie de vrije loop te laten gaan. In de jaren 30 komen dan erg veel ontwerpen van verschillende hondjes. De bekendste, de teckel, werd gemaakt van mahoniehout in twee verschillende maten. In 2011 wordt hij opnieuw geïntroduceerd. Het Dog speelgoed wordt nu gemaakt van geolied eikenhout. In 1936 volgt dan het iconische Rocking Horse schommelpaard van beukenhout. Het schommelpaard is een goed voorbeeld van speelgoed dat veelvuldig en hevig gebruik moet weerstaan. Enkele relatief nieuwe paradepaardjes van Kay Bojesen zijn het Ravn speelgoed en de Seagull mobiel die er overigens in verschillende maten is. Weet jij al hoe je er één grote beestenboel van gaat maken in welke ruimte dan ook?

De beestenboel blijft groeien

In de jaren 50 komt Kay Bojesen met het bekendste ontwerp, de lachende Monkey. Het verhaal gaat dat Kay Bojesen gevraagd werd om een kapstok te ontwerpen voor een tentoonstelling van kindermeubelen. Het idee is dat de Monkey met zijn lange armen dus ook makkelijk bereikbaar is voor kleine kinderen. Daarnaast kunnen de benen gebruikt worden om hoeden en sjaals aan op te hangen. Tegenwoordig is de Monkey het populairste product van dit designlabel en wordt hij vooral ter decoratie gebruikt. In de jaren die volgen, wordt de collectie uitgebreid met de Bear, Elephant en Songbird serie. Binnen de serie houten dieren valt de Hippo een beetje buiten de boot. Waar de andere dieren allemaal gesierd worden door zachte, ronde lijnen, is de Hippo het meest hoekige product van Kay Bojesen. Toch straalt ook dit dier weer de lach uit door zijn mond uitnodigend voor je te openen. Kay Bojesen gebruikte de Hippo zelf als organizer op zijn bureau door pennen in de mond te plaatsen. De Hippo is dan ook een knipoog naar het functionalisme van dit merk.

Kay Bojesen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kay Bojesen. Dat betekent dat wij alle producten van Kay Bojesen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.  

Flinders klanten beoordelen de producten van Kay Bojesen gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.

Kay Bojesen
Filters
Subcategorie
Geschikt voor
Productsoort
Prijs
>>
<<
   
Update
Kleur
Materiaal
Op voorraad