Naar boven

Kvadrat Canvas

Canvas is een geraffineerde wollen bekledingsstof van 90% wol en 10% nylon die in 28 verleidelijke maar toch subtiele kleurvarianten komt die geïnspireerd zijn op couture voor vrouwen. Vervaardigd door de gevierde ontwerper Giulio Ridolfo, die sinds hij slaagde voor zijn Master of Fashion Design in Milaan in 1985 een ruime ervaring heeft opgedaan als textiel- en kleuradviseur voor de groten der aarde op het gebied van mode en design, zoals Tods, Hogan, Gianfranco Ferré, Moroso, Vitra, Fritz Hansen en de Salone del Mobile in Milaan. Ridolfo’s methodologie en kleurcomposities zijn verre van traditioneel, wat resulteert in de ontwikkeling van zeer persoonlijke en zich onderscheidende kleurenpaletten. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Canvas heeft een levendige en intrigerende look: van een afstandje heeft het de kalme expressie van een stof in unikleur, maar wanneer je dichterbij komt, onthult het licht glanzende kleurnuances, delicate contrasten en een elegante structuur. De garens bevatten tot drie verschillende kleuren, en omdat er telkens twee verschillende draden worden gebruikt voor één kleur, leidt dat tot zes verschillende nuances. De stof heeft een slijtvastheid van 100.000 Martindale en is daardoor zeer duurzaam. Daarnaast draagt het EU Ecolabel en heeft het een hoog gehalte aan herbruikbare vezels. Dit maakt Canvas geschikt voor zowel de private als de publieke sector, in het bijzonder die gebieden waar het milieu een factor van belang is. 

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.