Naar boven

Kvadrat Hallingdal 65

Hallingdal is de allereerste stof die Kvadrat produceerde. De zeer duurzame meubelbekledingsstof heeft een slijtvastheid van 100.000 Martindale en werd ontworpen in 1965 door Nanna Ditzel, een van de bekendste ontwerpers van Denemarken. Haar werk is over de hele wereld tentoongesteld en ze heeft in haar lange carrière vele prijzen gewonnen. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Hallingdal is gemaakt van 70% wol en 30% viscose, twee materialen die elkaar uitstekend aanvullen. De wol levert duurzaamheid en flexibiliteit, terwijl de viscose glans en diepte aan de kleur toevoegt. De stof komt in 58 verschillende kleuren voor; sommige in unikleur, andere zijn geconstrueerd uit twee verschillend gekleurde draden, en de rest wordt gecreëerd door enkelkleurige draden te combineren met melangedraden. Het veelzijdige ontwerp is door de jaren heen op tal van plekken gebruikt: van privéwoningen en ziekenhuizen tot vliegvelden en treinen.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.