Naar boven

Kvadrat Hot

Hot is een elegante meubelbekledingsstof met een robuust en rijk gevoel, ontworpen door Giulio Ridolfo. Sinds hij slaagde voor zijn Master of Fashion Design in Milaan in 1985 heeft Ridolfo een ruime ervaring opgedaan als textiel- en kleuradviseur voor de groten der aarde op het gebied van mode en design, zoals Tods, Hogan, Gianfranco Ferré, Moroso, Vitra, Fritz Hansen en de Salone del Mobile in Milaan. De stof is gemaakt van 75% katoen en 25% viscose, die beiden verschillend absorberen tijdens fabricage.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Deze combinatie van materialen creëert een subtiel en toch dynamisch kleurenspel aan de oppervlakte van het textiel. Hot heeft een slijtvastheid van 45.000 Martindale en is ideaal voor het bekleden van zachte zittingen in privéwoningen. De stof is zeer levendig: van een afstandje lijkt de stof éénkleurig, maar wanneer je dichterbij komt verandert het uiterlijk onder invloed van lichtcondities en het perspectief van de toeschouwer. Dit spel wordt willekeurig gecreëerd tijdens het productieproces, dus elk stuk stof is uniek. Het veelzijdige kleurenpalet met 22 verschillende varianten is geïnspireerd op edelstenen, wat ook te zien is aan de namen van de kleuren zoals aquamarijn, topaaz en amber.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.