Naar boven

Kvadrat Tonus 4

Tonus is een wollen meubelbekledingsstof met een bijzonder verhaal, dat begint eind jaren ’60 met de introductie van de Deense Jørgen Rasmussen kantoorstoel. Deze stoel had een gebeeldhouwde, organische vorm, wat hem erg moeilijk te bekleden maakte. Complex, en vooral ook duur. Daarop kwam de inmiddels overleden Nina Koppel in beeld, die een elastische stof van 90% wol en 10% Helanca ontwierp, waarmee sindsdien vele designmeubelen bekleed zijn. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

De stof is dus ideaal voor meubels met een organische vorm, en wordt daarnaast gekenmerkt door een zeldzame rijkdom aan kleuren, 47 in totaal, waarvan er 19 nieuw zijn. Wel komen deze kleuren uit de kleurarchieven van de zelf ook erg kleurrijke Nina Koppel. Inmiddels wordt Tonus erkend als een klassieker binnen de textielwereld. De stof brengt kleuren tot leven op een precieze manier en heeft een slijtvastheid van 100.000 Martindale.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Kvadrat. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.