Sorteren op

1-36 van 39 producten

LE KLINT: hanglampen met traditie en vernieuwing

Het merk LE KLINT is aan het begin van de vorige eeuw ontstaan toen architect en uitvinder P.V. Jensen-Klint de allereerste lamp ontwierp. In 1943 is LE KLINT officieel opgericht door Tage Klint. Een echt familiebedrijf dus. Vanaf dit allereerste begin staat het Deense designmerk al bekend om het uitmuntende vakmanschap dat in alle lampen zit. Een LE KLINT lamp gaat dan ook een behoorlijke tijd mee. Vandaag de dag zijn de designs van LE KLINT een mix tussen traditie en nieuwe impulsen. Alhoewel de rijke geschiedenis van het merk belangrijk is voor LE KLINT, werkt het Deense merk samen met jonge, vernieuwende ontwerpers. Op deze manier is LE KLINT bijzonder door de traditie van het merk, maar blijft het merk ook eigentijds. Het beste van twee werelden.

Eeuwenoude techniek voor LE KLINT hanglampen

De allereerste LE KLINT lamp die gemaakt is in het begin van de twintigste eeuw was tevens de eerste lamp met de gevouwen papiertechniek die nu nog steeds kenmerkend is voor het merk. Het ging hier weliswaar niet om een hanglamp, maar ook in de huidige collectie hanglampen wordt deze techniek nog steeds veel gebruikt. Neem bijvoorbeeld de Caleo Original hanglamp van LE KLINT. Bij deze lamp is de vouwtechniek in een nieuw jasje gestoken. Door de zwarte details die op de lamp voorkomen, is de lamp helemaal van nu. Dit ontwerp is dan ook nu al een tijdloze graag geziene gast. De hanglamp is een van de vele voorbeelden waarin LE KLINT traditie met nieuwe trends verbindt.

LE KLINT hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle hanglampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.