LE KLINKT en Plica

Toen architect en ingenieur P.V. Jensen-Klint in het begin van de twintigste eeuw de eerste lamp met de Plica techniek maakte, had hij waarschijnlijk geen idee van het enorme succes van deze techniek voor het designmerk. Een eeuw later is het Deense familiebedrijf LE KLINT niet meer weg te denken uit het Scandinavische designverlichting landschap. Het merk staat al die jaren later nog steeds bekend om de Plica techniek. Deze techniek wordt inmiddels door jonge designers nieuw leven ingeblazen. Zo ook door Hallgeir Holmstvedt en Jonah Takagi. Deze twee ontwerpers hebben de Lamella lijn ontworpen. Deze lijn voor LE KLINT is voor het designduo tevens de eerste samenwerking met een Europees merk. We kunnen wel zeggen dat dit goed heeft uitgepakt.

LE KLINT Lamella: een hele mooie paddenstoel

De LE KLINT Lamella lijn wordt gekenmerkt door de nieuwe toepassing van de LE KLINT Plica techniek. Ontwerpers Hallgeir Holmstvedt en Jonah Takagi zijn bij het ontwerpen van de Lamella lijn geïnspireerd door de onderkant van een paddenstoel, ook wel lamellen genoemd. Hier komt de naam van de Lamella lijn dus vandaan. Dit is goed terug te zien bij de lampen; zo ook bij de Lamella 134 hanglamp. Deze lamp is, ook door zijn vorm, ook te zien als een paddenstoel. Maar dan wel een hele mooie! De elegante structuur zorgt voor een tijdloze uitstraling. Dit is ook het geval bij de andere Lamella lampen. Zo heeft de Lamella 135 hanglampeen wat rechtere vorm. Door deze verschillende vormen zijn de lampen uit deze lijn ook prachtig om met elkaar te combineren.

LE KLINT Lamella bij Flinders

Flinders is officieel dealer van LE KLINT. Dat betekent dat wij alle Lamella lampen van LE KLINT kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.