Sorteren op

1-30 van 30 producten

Louis Poulsen: van wijnimporteur tot meesterverlichter

Het verhaal van designmerk Louis Poulsen begint al in 1874. In dat jaar begon Ludvig R. Poulsen een bedrijfje dat wijn importeerde. Helaas niet met veel succes, want het bedrijf stopte na vier jaar. Voor zijn tweede ondernemingspoging, een gereedschapswinkel, huurde Ludvig R. Poulsen zijn neefje Louis in. Hij werd later de naamgever van het verlichtingsmerk dat in 1924 van de grond kwam dankzij een samenwerking met ontwerper Poul Henningsen. Hij ontwierp de allereerste en inmiddels wereldberoemde PH-lamp, en daarmee was de eerste Louis Poulsen hanglamp een feit. Vanaf dat moment is het merk Louis Poulsen niet meer weg te denken uit de wereld van designverlichting. Het merk staat voor comfort, functie en ambiance.

Prachtige Louis Poulsen PH vloerlampen

We hebben je kennis laten maken met wat hanglampen, maar misschien ben je daar wel helemaal niet naar op zoek. Bekijk bijvoorbeeld eens de Louis Poulsen PH 3,5 – 2,5 vloerlamp. Op het eerste gezicht oogt hij misschien wat eenvoudig, maar hij is oh zo mooi! Het bijzondere aan deze lamp is dat hij schitteringsvrij is en optimaal lichtdoorlatend is. Een andere mooie vloerlamp van dit prachtige designlabel is de Louis Poulsen PH 80 vloerlamp. Het tijdloze en wonderschone ontwerp van deze lamp siert vrijwel elke kamer. Hij fungeert ook goed als goede leeslamp. Louis Poulsen houdt namelijk rekening met comfort, functie en ambiance.

Wonderschone lampen voor elk interieur

Door deze variërende collectie is er vast een lamp die past bij jouw smaak. Zo kun je de PH 4/3 tafellamp van Louis Poulsen goed gebruiken op je bureau bijvoorbeeld. Daar voelt hij zich absoluut thuis en geeft jouw het licht die je wenst. Een bijzonder exemplaar uit deze collectie is toch wel de PH Snowball hanglamp van Louis Poulsen. Waar moet je kijken? Deze lamp is zo mooi! Door het design van de kap geeft hij jouw interieur ook extra sfeer mee. Hij heeft een diameter van 40 centimeter en een hoogte van 39 centimeter. Ga je toch liever voor een wat eenvoudiger design? Dan is de Louis Poulsen PH 3/2 wandlamp misschien wat voor jou. Hij voelt zich door het eenvoudige, stijlvolle design eigenlijk overal thuis. Dat is makkelijk!

Louis Poulsen PH bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elk product uit de Louis Poulsen PH serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie van Louis Poulsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie van Louis Poulsen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.