Sorteren op

1-28 van 28 producten

Designklassiekers van Louis Poulsen

Aan het einde van de 19e eeuw begon de Deense ondernemer Ludvig R. Poulsen in Kopenhagen een winkel in gereedschap samen met zijn neef Louis Poulsen. De zaken gingen goed maar het duurde echter nog ruim twintig jaar voordat het bedrijf werd overgekocht en een designafslag nam. Het label kwam pas echt tot stand toen ze een samenwerking aangingen met topontwerper Poul Henningsen in 1924. Dankzij zijn talenten bracht het merk de ene na de andere iconische lamp op de markt, die tot de dag van vandaag schitteren in menig interieur. Ook andere designers en bedrijven kropen achter de tekentafel om (buiten)lampen voor Louis Poulsen te ontwerpen.

Stijlvolle Louis Poulsen wandlampen

Zoals je misschien al was opgevallen zijn de Louis Poulsen wandlampen stuk voor stuk heel stijlvol. De Louis Poulsen PH 2/1 wandlamp is hier een goed voorbeeld van. Met dit prachtlampje haal je een echt designicoon in huis die is ontworpen door Poul Henningsen. Dat verklaart ook meteen de ‘PH’ in de naam van deze lamp. Een variant op deze wandlamp is de Louis Poulsen PH 3/2 wandlamp. Hij lijkt erop, maar toch ook weer niet. De Louis Poulsen PH 3-2,5 Outdoor wandlamp is een buitenlamp die ontzettend lijkt op de PH 3/2. Het grote verschil is wel dat zoals de naam je vast doet vermoeden je dit exemplaar een mooi plekje kunt geven in je tuin, op je terras of op je balkon. Een prachtcombinatie van het design, de nieuwe LED-technologie en de functionaliteit. Zo bepaal je gemakkelijk waar jij het licht goed kunt gebruiken.

Louis Poulsen wandlampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen wandlampen. Dat betekent dat wij elke lamp van Louis Poulsen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Louis Poulsen wandlamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je Louis Poulsen wandlamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Louis Poulsen
Filters
Productsoort
Wandlamp
Kleur
Fitting
Geschikt voor
Ontwerper
Bediening
Kleurtemperatuur
Hoogte verstelbaar
Snoerlengte
Op voorraad
Woonstijl
Dimbaar
Prijs
Lichtrichting
Waterdichtheid
?
- Zone 1: een straal van 60 cm rondom bad of douche. De voorschriften voor een lamp in deze badkamerzone zijn streng. De minimale benodigde IP-waarde is 45. - Zone 2: een straal van 120 cm rondom bad of douche. Denk hierbij aan direct boven de douchecabine, rond de wastafel en rondom het bad. De minimale benodigde IP-waarde is 44. - Zone 3: alles wat buiten zone 1 en zone 2 valt. De lampen die je op deze plek ophangt, moeten minimaal een IP-waarde van 21 hebben. Alle IP-waarden van 20 of lager zijn niet geschikt voor de badkamer.
Lichtbron meegeleverd
Bevestiging