Naar boven

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Paolo Rizzatto voor Luceplan

Het Italiaanse Luceplan was er niet geweest zonder Paolo Rizzatto (Milaan, 1941). Rizzatto is niet alleen mede-oprichter van Luceplan, maar heeft ook de meest populaire lampenfamilies van het merk ontworpen. Zo zijn onder andere de Costanza-serie en de Costanzina-serie van zijn hand. Rizzatto studeerde architectuur in Milaan en werd al snel succesvol als industrieel vormgever. Hij ontwierp onder andere voor Knoll, Artemide, Philips, Driade, Kartell en Flos. Luceplan heeft hij groot gemaakt met de prachtige Hope serie en de kleurrijke, kunstige hanglamp Titania. Ook de Luceplan Miranda serie is ontworpen door Paolo Rizzatto. Niet gek dus, dat de Italiaan diverse onderscheidingen en prijzen overhandigd heeft gekregen. Hij is als het ware de grondlegger van het succes van Luceplan.

Het mysterie van de Luceplan Miranda serie

Met haar klassieke vorm en elegante lijn doet de Luceplan Miranda serie op een charmante manier denken aan het verleden. Maar net als de historie, houden de Luceplan Miranda lampen sommige dingen voor je verborgen. Want waar komt dat prachtige licht vandaan? Het opaalwitte glas van, bijvoorbeeld, de Luceplan Miranda hanglamp, geeft niets prijs. Hetzelfde geldt voor de schitterende Luceplan Miranda tafellamp met dimmer. Deze zou niet misstaan op een klassiek of robuust dressoir, als je het ons vraagt. En voor wie echt een origineel exemplaar zoekt, zijn er de Miranda tafellamp met aan-/uitschakelaar en schroefbevestiging en de Miranda tafellamp met dimmer en schroefbevestiging. Deze unieke lampen schroef je zo in de tafel en daarna heb je er geen omkijken meer naar.

Mini-Miranda

Alleen de naam al doet je glimlachen: de Luceplan Mirandolina hanglamp. Zoals je wellicht al had verwacht, is dit de kleine versie van de Miranda hanglamp. Met een diameter van 21 centimeter in plaats van 35, kun je voor deze hanglamp uit de Luceplan Miranda waarschijnlijk gemakkelijker een plekje vinden aan het plafond. Hetzelfde geldt voor de Luceplan Mirandolina tafellamp met dimmer. Ook deze kleinere versie van het oorspronkelijk ontwerp heeft een diameter van 21 centimeter. In tegenstelling tot twee van zijn grote broers uit de Luceplan Miranda serie, die met een schroef worden bevestigd, heeft de Mirandolina tafellamp wel een voet. Een tikkeltje makkelijker, wellicht!

Luceplan Miranda bij Flinders

Flinders is officieel dealer van de Luceplan Miranda serie. Dat betekent dat wij elke Luceplan Miranda lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Luceplan Miranda lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Luceplan Miranda lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.