Naar boven
Sorteren op

1-1 van 1 producten

Stukje Italiaanse historie

Lumina maakt al sinds 1973 unieke design lampen. Het Italiaanse bedrijf is opgericht door Tommaso Cimini en heeft sindsdien een aantal prachtige design klassiekers ontwikkeld. Bekende collecties zijn onder andere de Lumina Galileo, Daphine en Matrix series. Lumina kenmerkt zich door de nadruk op functionaliteit en originaliteit. Uniek aan dit merk is dat alle onderdelen van de Lumina lampen worden geproduceerd in Italië zelf. Waar vind je dat vandaag de dag nog? De afgelopen jaren is Lumina de focus gaan verleggen naar duurzame en energiezuinige verlichting, waardoor je met een Lumina lamp niet alleen uniek maar ook kwalitatief hoogwaardig design in huis haalt. Bovendien zijn deze lampen zo uitgedacht dat er ook geen greintje functionaliteit verloren gaat.

De genialiteit van Lumina Galileo

Bij het horen van de naam Lumina Galileo ging er hoogstwaarschijnlijk wel een belletje bij je rinkelen. Was Galileo niet een astronoom, filosoof of natuurkundige? We helpen je graag even: hij was het alle drie, ook wel geniaal te noemen. En dan komen we bij de prachtige lampen uit de Lumina Galileo serie, want die doen niet voor hem onder wat betreft genialiteit. Neem de Lumina Galileo hanglamp halo. Deze bestaat uit zes lagen kristal die op onzichtbare wijze aan elkaar zijn gelijmd. Dit zorgt ervoor dat het licht van deze Lumina Galileo lamp prachtig wordt gebroken. Bijzonder is ook dat de kap een dikte heeft van maar liefst 3,5 centimeter en toch kristalhelder is. Waar mag deze schitterende creatie komen te hangen?

Minimale afmetingen, maximale kwaliteit

We kunnen ons voorstellen dat je bovenstaande hanglamp uit de Lumina Galileo familie wat groot vindt. Misschien is de Lumina Galileo mini T hanglamp halo dan een beter alternatief voor jou! De kap van deze hanglamp bestaat uit vier in plaats van zes lagen kristal die op elkaar gelijmd zijn. Dit werkje duurde maar liefst een paar jaar! Toen de ontwerpers het proces eenmaal hadden ontdekt, volgden al snel ook de Lumina Galileo mini 2 hanglamp halo en zelfs de Lumina Galileo mini 3 hanglamp halo. In het meervoud lijken deze hanglampen wel een mobile van licht. Heb je die prachtige lampen liever stevig aan de muur? De Lumina Galileo wandlamp wijkt niet van de wand en geeft toch net zulk bijzonder licht als zijn hangende broertjes en zusjes. We zijn benieuwd welke jij het mooiste vindt!

Lumina Galileo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van de Lumina Galileo serie. Dat betekent dat wij elke Lumina Galileo lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Lumina Galileo lamp en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Lumina Galileo lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast de Lumina Galileo serie vind je bij Flinders ook producten uit de Flo, Daphine en Matrix serie.