Mater Design Shell

De Shell collectie van Mater Design bestaat uit een reeks verschillende stoelen die ontworpen zijn door de Amerikaanse ontwerper Michael W. Dreeben. De serie bestaat uit eetkamerstoelen, fauteuils en barkrukken. De stoelen hebben een elegant silhouet en zachte, natuurlijke kleuren wat ze ook tijdloos maakt. Ontwerper Dreeben koos voor een basis van massief FSC-gecertificeerd eikenhout en leer van het Deense Sørensen Leathers en staat daarmee volledig in lijn met de duurzame normen en waarden van Mater Design. Deze hoogwaardige en duurzame materialen maakt dat deze stoelen geschikt zijn voor dagelijks gebruik. De zachte, natuurlijke kleuren zorgen ervoor dat de stoelen uit de Shell serie van Mater Design in vrijwel ieder interieur passen. Zowel in huis als in een hotel, restaurant of andere openbare ruimte.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Over Mater Design

Mater Design is in 2006 in Kopenhagen opgericht door Henrik Marstrand. Het woord ‘Mater’ betekent ‘moeder’ in het Latijns en staat bij Mater Design voor Moeder Aarde. Samen met getalenteerde ambachtslieden en ontwerpers streeft Mater Design ernaar de negatieve en zware last op de aarde te minimaliseren door samen te werken met kleinschalige bedrijven en duurzame productiecriteria van de Verenigde Naties op te volgen. De meubels en verlichting van Mater Design zijn gemaakt van hoogwaardige en gerecyclede materialen zoals FSC-gecertificeerd hout, leer, metaalafval en natuurlijke vezels. Met het gebruik van deze materialen hoopt Mater Design de consument te inspireren en de meubels te koesteren. De samenwerkingen tussen getalenteerde ontwerpers, ambachtslieden en bijzondere materialen zorgen voor een collectie met strakke lijnen en fijne details die ingetogen maar toch bijzonder is.

Mater Design Shell producten voor in iedere ruimte

Met de stoelen uit de Shell collectie van Mater Design kun je alle kanten op. Een goed voorbeeld hiervan is de Shell fauteuil grijs eiken onderstel. Deze fauteuil heeft het karakteristieke Shell silhouet en past dankzij de lichte, zachte tinten bij een modern, klassiek of zelfs een Scandinavisch interieur. Voor een stoere, exclusievere uitstraling kun je bij deze fauteuil ook voor een donker onderstel gaan zoals de Shell Fauteuil zwart eiken onderstel. Onze favoriet uit de Shell collectie is de Shell Chair stoel grijs eiken onderstel. Deze stoel kun je in werkelijk iedere ruimte plaatsen. Dat komt niet alleen door zijn veelzijdige karakter, maar vooral ook door het fantastische zitcomfort. Door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen is deze stoel geschikt voor dagelijks gebruik en is daarmee een vriend voor het leven.

Mater Design Shell bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Mater Design. Dat betekent dat wij alle producten uit de Mater Design Shell collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.