Naar boven

MDF Italia Giza

Giza is een heerlijk natuurlijke stof van 100% linnen. Koel in de zomer en ademend, daarom wordt linnen van oudsher vaak voor kleding gebruikt (al sinds de Middeleeuwen). Maar waarom niet als meubelbekledingsstof? Linnen is moeilijker te maken dan katoen of wol, maar het effect mag er dan ook zijn. 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

De naam Giza voor deze stof komt waarschijnlijk van ‘Gizeh’, de plaats waar de Pyramides in Egypte gesitueerd zijn. De oude Egyptenaren wikkelden hun mummies namelijk al in linnen doeken. Deze stof is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Je kunt Giza niet in de wasmachine wassen, wel mag je deze stof chemisch reinigen en strijken tot maximaal 110 graden Celsius.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van MDF Italia. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.  

Flinders klanten beoordelen de producten van MDF Italia Giza gemiddeld met 8 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 1 beoordelingen.