Naar boven

Normann Copenhagen Krenit

De Normann Copenhagen Krenit serie mag dan klinken als iets buitenaards, maar niets is minder waar. De prachtige schalen en karaffen uit deze collectie zijn juist ideaal voor alledaags gebruik! De producten uit de Krenit serie van Normann Copenhagen zijn verkrijgbaar in vele vrolijke kleurcombinaties, zoals zwart/geel en zwart/turqouise. Dit maakt ze tot de perfecte accessoires voor ieder interieur. Bovendien kun je de Krenit schalen van Normann Copenhagen eindeloos met elkaar combineren. Wat vind je bijvoorbeeld van een Krenit Bowl schaal 16 cm samen met een Krenit karaf 1L in dezelfde kleurstelling? Wat ons betreft staat de Normann Copenhagen Krenit collectie garant voor een feest op tafel.

Sorteren op

1-1 van 1 producten

Prijswinnend Normann Copenhagen

Normann Copenhagen staat bekend om prachtig design van Scandinavische afkomst. Van glazen en kussens tot verlichting en stoelen: dankzij de speelse en verrassende kijk op design is elk product uniek. Normann Copenhagen werd in 1999 opgericht door Jan Andersen en Poul Madsen met als doel om samen het verschil te maken in de designwereld. Het begon met een klein winkeltje, maar in 2005 verhuisde Normann Copenhagen naar een oud bioscoopgebouw van 1700 m2. De gigantische ‘Flagship Store’ was een feit. Naast prijzen voor deze hippe winkel heeft Normann Copenhagen al meer dan 40 awards op haar naam gezet voor product design. Zo ook de Krenit schaal van Normann Copenhagen, die al in 1954 een gouden medaille in de wacht sleepte tijdens La Trienale in Italie.

Geschiedenis van de Krenit collectie

De Krenit schaal werd al in 1953 ontworpen door Herbert Krenchel. Hoewel het even duurde om de juiste productiemethode te vinden voor het ontwerp, werd de Krenit schaal snel na de lancering een gigantisch succes.  Omdat er in de jaren na de oorlog veel interesse was in design van hoge kwaliteit, werd de Krenit schaal zelfs in 8 kleuren en 9 afmetingen uitgebracht. Maar in 1966 was emaillen aardewerk plotseling niet meer populair en werden de fabrieken gesloten. Pas toen Normann Copenhagen de Krenit collectie opnieuw in productie nam, werden de schalen weer verkocht. Inmiddels worden ze van staal gemaakt in plaats van aardewerk en zijn ze in nog veel meer varianten verkrijgbaar. Zo is er nu ook een Normann Copenhagen Krenit Salad Bowl kom speciaal voor de lekkerste salades en een kleurrijke Krenit karaf 0,7L voor een verfrissend glas limonade.  

Normann Copenhagen Krenit komt altijd van pas

Natuurlijk spelen de schalen nog steeds de hoofdrol in de Krenit serie van Normann Copenhagen. Dankzij de brede collectie kun je de schalen voor allerlei doeleinden gebruiken. Zo is de hoge Krenit Bowl 25 cm schaal ideaal voor een flinke portie chips en de lagere Krenit Bowl schaal 38 cm perfect om een zomerse salade uit te serveren. Houd je het liever wat kleiner, dan is de Normann Copenhagen Krenit Bowl 12,5 cm wel iets voor jou. Deze doet het goed als schaaltje voor nootjes, zoutjes of dropjes en staat fantastisch op iedere tafel.

Normann Copenhagen Krenit bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Normann Copenhagen. Dat betekent dat wij alle producten uit de Normann Copenhagen Krenit collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Normann Copenhagen Krenit schaal en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Normann Copenhagen Krenit schaal, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.