Het succes van Oluce Atollo

Verlichtingsmerk Oluce Atollo is opgericht in 1945 door Giuseppe Ostuni. Het is het oudste Italiaanse designverlichtingsbedrijf die tot op de dag van vandaag nog steeds actief is (én met succes!). Dit Italiaanse merk combineert design en luxe wat resulteert in prachtexemplaren. Zij zijn verantwoordelijk voor verschillende designklassiekers waaronder de meest bekende en misschien wel de belangrijkste lampenserie: Atollo. Voor de verlichting van Atollo is een belangrijke prijs binnengesleept in 1979 en dat is de Compasso d’Oro. Dat is ook niet gek, want deze (tafel)lampen bestaan uit unieke geometrische vormen die deze klassiekers tot een plaatje maken om naar te kijken. De welbekende Vico Magistretti was de ontwerper die aan de grondslag stond van deze fraaie en succesvolle lampencollectie. Daarnaast is de Atollo collectie opgenomen in alle toonaangevende decoratieve kunstmuseums. Beter gezegd: Atollo is een typisch icoon voor Italiaans design.

Stijlvolle Oluce Atollo tafellampen

Heb je nog een mooi plekje vrij op een bijzettafeltje? Dan kun je de Oluce Atollo 35 Glass tafellamp daar prima kwijt. Hij geeft niet alleen prachtig licht, maar het is ook een plaatje om naar te kijken. Zoals de naam je vast al deed vermoeden is hij gemaakt van (opaal) glas. Dat is ook direct het grote verschil met de andere tafellampen uit deze collectie die van metaal zijn gemaakt. Om je helemaal op de hoogte te brengen, stellen we je ook graag voor aan de Oluce Atollo 50 Glass tafellamp. Net een maatje groter waardoor de kegels, cilinders en halve bollen nog beter tot hun recht komen. Een ander icoon voor Italiaans design is de Oluce Atollo 70 Glass tafellamp. Om de familie bij elkaar te houden, creëer je met de drie glazen varianten bij elkaar een speels effect in je interieur door de verschillende hoogtes. Zo kun je je ogen er al helemaal niet meer vanaf houden.

Oluce Atollo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Oluce. Dat betekent dat wij alle lampen uit de Oluce Atollo collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een lamp, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuwe lamp ontvangt.