hero image

Eliana Gerotto

De Italiaanse Eliana Gerotto is in 1952 geboren in Venetië. Haar interesses liggen bij grafisch ontwerp, binnenhuisarchitectuur en productontwerp. Dit zijn dan ook de vakgebieden waarin zij actief is. Ze werkt samen met verschillende merken waaronder Benetton en Vernini. Haar bekendste samenwerking is met het verlichtingsmerk Foscarini. Hiervoor heeft zij verschillende lampen mogen ontwerpen die door de jaren heen zijn uitgegroeid tot echte designklassiekers. We tonen een selectie van deze ontwerpen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-18 van 18 producten Sorteren op 1-18 van 18 producten Terug naar boven

Creativiteit van Eliana Gerotto

Nadat Eliana Gerotto haar diploma Communicatietechnieken in Milaan behaalde, besloot ze te gaan werken als grafisch ontwerper voor het Parijse tijdschrift ELLE en voor de Biënnale van Venetië. Dit deed ze terwijl ze ondertussen samenwerkte met een aantal grote Italiaanse merken als imago- en productadviseur. Haar creativiteit komt gedurende de tijd op steeds meer vlakken tot uiting. Ook het ondernemerschap zit in haar bloed. Eliana Gerotto heeft verschillende professionele ervaringen waaronder interieurs, meubels en sieraden ontwerpen.

Caboche: een designklassieker van Eliana Gerotto

Eliana Gerotto is een van de vaste ontwerpers voor Foscarini. Samen met Patricia Urquiola heeft ze de Caboche collectie ontworpen voor dit Italiaanse designlabel. Het is een kostbare, lichtgevende emotie die voortkomt uit een combinatie van technologie en creativiteit. De lamp bestaat uit geblazen glas en plexiglas. Door deze materiaalkeuze is de lamp krasvast en onderhoudsvriendelijk. De keuze voor het materiaal zorgt er ook voor dat de lamp nog meer licht doorlaat. Talloze transparante bollen vormen samen de lamp en breken het licht en zo ontstaat een speels effect. De collectie bestaat uit plafondlampen, hanglampen, vloerlampen, wandlampen en tafellampen.

Eliana Gerotto bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Eliana Gerotto. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Eliana Gerotto en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.