Naar boven
hero image

Ferruccio Laviani (Kartell, Foscarini)

Ferruccio Laviani werd geboren in 1960 in de Italiaanse stad Cremona en kreeg de kunst van design met de paplepel ingegoten. Hij studeerde zowel architectuur als design en werd hier in 1986 voor beloond met een diploma. Vier jaar later vestigde Laviani zijn naam in pas echt in de designwereld: in 1990 werden zijn werken tentoongesteld in de nieuwkomers-collectie van de Memphis-beweging. Een groep vormgevers die in de jaren ‘90 veel bekendheid verwierf met hun authentieke design.

De Memphis-groep stond bekend om het gebruik van felle kleuren en krachtige, geometrische vormen. Kenmerken die Laviani nog altijd in zijn huidige ontwerpen gebruikt. Kijk maar goed naar zijn Supernova voor Foscarini en de Fl/Y lamp voor Kartell. Ferruccio Laviani legt graag bruggen tussen hedendaags design en klassieke historische trends. Een van zijn bekendste ontwerpen, waarin kenmerken van de jaren ‘50 in zijn terug te zien, is de Orbital van Foscarini.

Sorteren op

1-36 van 46 producten

Flinders klanten beoordelen de producten van Ferruccio Laviani gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 20 beoordelingen.