hero image

Marc Sadler

Marc Sadler is een bekend ontwerper voor met name het merk Foscarini. Hij is ooit begonnen met het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen zoals schoenen en scooters, maar besloot zich later te richten op interieur en verlichting. We kunnen wel zeggen dat dat een groot succes is. In de designmeubelindustrie is Marc Sadler met name bekend van de ontwerpen voor Foscarini. Dit is een Italiaans merk dat designverlichting op de markt brengt. Marc Sadler heeft verschillende collecties voor dit merk ontworpen. Neem bijvoorbeeld de Twiggy collectie. Deze bestaat uit verschillende vloerlampen die echt voor een statement in huis zorgen. Een andere bekende lamp van Marc Sadler voor Foscarini is de Twiggy Grid. Dit is een variant uit de Twiggy collectie en heeft een erg luxe uitstraling. Hang de Twiggy Grid hanglamp outdoor LED in de overkapping en zo heb je genoeg licht om de hele avond buiten te tafelen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-35 van 35 producten Sorteren op 1-35 van 35 producten Terug naar boven

Marc Sadler en zijn loopbaan

Marc Sadler volgde een cursus industrieel design en studeerde aan de Ecole Nationale Superieure des Arts Décoratifs in Parijs. Na het voltooien van zijn studie richtte hij samen met een groep vrienden het Design Centre Premier op. Dit deed hij samen met grafisch ontwerper Xavier Merigot, industrieel ontwerper Jean Prevot, scenarioschrijver Jacques Verger en industrieel ontwerper Dominique Prevot. Gedurende deze tijd werkten ze samen met belangrijke merken in de mode-industrie. Marc Sadler ontwierp ook logo’s voor Ted Lapidus en parfumverpakkingen voor Yves Saint Laurent. Na zijn skiongeluk kwam hij op het idee om een oplossing te bedenken om het risico van ongevallen te verminderen door het immobiliseren van de enkel te vinden. Vanuit deze gedachte ontstond de eerste volledig recyclebaar thermoplastische rubberen skischoen.

Marc Sadler als zelfstandig ondernemer

In 1978 startte Marc Sadler zijn eigen bedrijf in New York City. Hierbij had hij als opdracht het creëren van een nieuwe lijn van schoenen voor Dainese. Dit merk was op dat moment leider in de markt voor motorfietskleding en -accessoires. Vanwege het unieke karakter van de schoen werd het erg trendy en gedragen door duizenden klanten in de Verenigde Staten. In 1983 ontwierp hij ook een collectie voor Ellesse wat ook erg aansloeg bij de klant. Door deze ontwerpen voor Dainese en Ellesse werkt Marc Sadler bekend als de meest innovatieve sportschoenontwerper. Halverwege de jaren 90 keerde hij terug naar Italië en zijn focus kwam te liggen op verlichting en inrichting waar Foscarini een belangrijke rol speelde.

Marc Sadler bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Marc Sadler. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Marc Sadler en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.