Martin Visser

Martin Visser is een ontwerper van Nederlandse bodem. Hij is op 26 januari 1922 geboren in Papendrecht en hield zich van jongs af aan al bezig met het ontwerpen van meubels. Naast een bekende ontwerper was hij ook een groot verzamelaar van kunst. Zijn interesse lag met name bij hedendaagse kunst. Van zijn verzameling zijn vierhonderd werken in het Kröller-Müller Museum ondergebracht. Martin Visser is een bekend ontwerper voor het designmerk Spectrum en ontwierp voor dat label de bekende BR 02 slaapbank. Hij had een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde ontwerpen en hield zich hier dan ook veel mee bezig. De carrière van Martin Visser werd in 1998 beloond en bekroond met de oeuvreprijs voor vormgeving.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Jeugdjaren van Martin Visser

Martin Visser kwam uit een groot gezin met maar liefst zeven kinderen. Hij was de oudere broer van beeldhouwer Carel Visser en ondernemer en verzamelaar Geertjan Visser. Hij was als kind al veel bezig met het ontwerpen van meubels, maar volgde de MTS-opleiding waterbouwkunde en werd bouwkundig tekenaar. Het mag duidelijk zijn dat de hele familie erg creatief was. De meubels die hij had ontworpen, werden gekocht door de Bijenkorf. Vanaf 1947 ging hij hier ook in dienst als verkoper en etaleur. Een aantal jaren daarna werd hij zelfs benoemd tot chef van de inkoopafdeling.

Spectrum en Martin Visser

Het werk van Martin Visser was ook Spectrum niet onopgemerkt gebleven. In 1954 werd hij gevraagd als hoofdontwerper voor het Nederlandse merk Spectrum. Dit bleek een gouden zet te zijn. De strakke ontwerpen en functionele benadering van design is lange tijd bepalend geweest voor hoe de collecties eruit kwamen te zien. Martin Visser vergde het uiterste van techniek en zocht grenzen op om te komen tot nieuwe constructies. Het eerlijke materiaalgebruik, de heldere constructies en het gebrek aan decoratie laat zien dat hij bewondering had voor de architect Berlage en het vooroorlogse functionalisme. Dit is iets wat in alle ontwerpen van Martin Visser is terug te zien.

Martin Visser x BR 02 slaapbank

Martin Visser wilde toegankelijke meubelen maken met zo weinig mogelijk materiaal en zo eenvoudig mogelijke vormen. Hieruit volgde ook de BR 02 slaapbank wat misschien wel het bekendste ontwerp is dat hij ooit heeft gemaakt. De slaapbank is in 1960 ontworpen en is een echte designklassieker. Het gebruisgemak, het zitcomfort en de heldere constructie zorgen ervoor dat het ontwerp zo succesvol werd en tot op de dag vandaag nog steeds is. Een ander aspect wat voor Martin Visser heel belangrijk was, is duurzaamheid. Dat aspect komt terug in het materiaal, de tijdloze vormgeving en de hoogwaardige kwaliteit waardoor de slaapbank generaties lang meegaat en past in ieder(e) interieur en tijdgeest.

Martin Visser bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Martin Visser. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Martin Visser en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.