hero image

Neil Poulton

Neil Poulton is een Schotse productontwerper die sinds 1991 in Parijs woont en werkt. Hij staat vooral bekend om zijn werk op het gebied van technologie en bliksem. Hij heeft samengewerkt met merken zoals LaCie en Artemide. Neil Poulton is zelfs door Time magazine genomineerd in The Design 100 – The people and ideas behind todays most influential design. Een lijst waar alleen de meest invloedrijke ontwerpers van dit moment instaan. De stijl van Neil Poulton is te herkennen aan zowel organische vormen als lichte kleuren. Daarnaast maakt hij graag gebruik van de nieuwste technologieën.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-21 van 21 producten Sorteren op 1-21 van 21 producten Terug naar boven

Schoolcarrière van Neil Poulton

Neil Poulton studeerde aan de Napier University in Edinburgh en de Domus Academy in Milaan. Op de universiteit in Edinburgh is hij genomineerd als de SIAD Chartered Society of Designers Student Product Designer of the Year. Inmiddels is hij zelf gastspreker en professor op verschillende scholen waaronder Central Saints Martins College of Art and Design in Londen en de Domus Acedemy in Milaan. Ook is hij jurylid bij verschillende evenementen en organisaties. Een ding is zeker, vrijwel alles wat hij doet staat in het teken van design.

Neil Poulton x Artemide

Neil Poulton heeft voor verschillende merken gewerkt waaronder Atelier Seda, Apple, Sony en Habitat. De bekendste samenwerking heeft Neil Poulton met het verlichtingsmerk Artemide. Dit designmerk staat aan de top en is wereldwijd bekend. Een bekende collectie die hij heeft ontworpen voor dit merk is de Talo collectie. Deze bestaat uit wand- en hanglampen die verkrijgbaar zijn in twee verschillende formaten en kleuren. Ook kun je kiezen voor een variant die wel en niet dimbaar is. Een andere bekende collectie is de Calipso. Deze lamp heeft allemaal kleine gaatjes waardoor het licht zacht oogt en zich verspreidt over de hele ruimte. Alle lampen die Neil Poulton heeft ontworpen voor Artemide zijn voorzien van LED.

Neil Poulton bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Neil Poulton. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Neil Poulton en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.