Paola Navone als architect en ontwerper

Paola Navone studeerde bouwkunde aan de Technische Hogeschool in Turijn. In 1973 behaalde ze haar diploma en ging ze aan de slag als zelfstandige architecte en designer. In deze jaren maakte zij ook deel uit van avant-garde designstromingen zoals de Memphis Groep en Alchimia. Tot deze laatste groep behoorde Alessandro Mendini ook. In 1988 startte Paola Navone een samenwerking met Giulio Cappellini en creëerde zo samen het merk Mondo. Inmiddels ontwerpt ze al bijna 40 jaar meubelen, lampen, serviezen en sieraden waar design de hoofdrol speelt. Ook houdt ze zich bezig met de inrichting van showrooms en tentoonstellingen.

Ghost collectie van Paola Navone

Paola Navone combineert in haar ontwerpen zowel het Oosten als het Westen. Het gaat om oude Oosterse vakmanschap en moderne Westerse designkennis. Een bekende collectie die ze heeft ontworpen, is de Ghost collectie voor Gervasoni. Deze collectie bestaat uit verschillende stoelen, fauteuils en banken. De stoelen hebben hoezen die losjes om het frame vallen voor het effect van een spook. Hier is de naam logischerwijs dan ook op geïnspireerd. De stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen waardoor er altijd wel een is die bij jouw interieur past. Wat ook fijn is, is dat de hoezen afneembaar zijn waardoor je ze kunt wassen en makkelijk kunt vervangen.

Paola Navone bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Paola Navone. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Paola Navone en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.