Naar boven

Loopbaan van Ross Lovegrove

Ross Lovegrove werd in 1958 geboren in Cardiff dat in Wales ligt. Hij studeerde 1st Class BA Hons Industrial Design aan de Manchester Polytechnic. Om zich verder te specialiseren, volgde hij daarna een master in design aan het Royal College of Art in Londen. Zo legde hij een goede basis en startte zijn loopbaan als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland. Hij werkt hier aan projecten zoals walkmans voor Sony en computers voor Apple. Later verhuist hij naar Parijs om daar aan de slag te gaan als consultant voor Knoll International. Op het Atelier de Nimes werkte hij samen met bekende namen als Jean Nouvel en Philippe Starck. Zijn focus bij het ontwerpen ligt op meubels en design wat te maken heeft met elektronica. Ross Lovegrove wint diverse prijzen en zijn werk is tentoongesteld in verschillende musea zoals het Guggenheim Museum in New York.

In de spotlight dankzij Ross Lovegrove

Ross Lovegrove ontwerpt voor verschillende merken en maakt uiteenlopende producten. Zijn specialiteit ligt wel bij elektronica en verlichting. De ontwerpen die hij maakt, hebben vaak organische vormen en bevatten weinig kleur. Zo ontwierp hij de bekende Mercury collectie voor het Italiaanse merk Artemide. Deze lamp bestaat uit allemaal losse bubbels van aluminium. Door de aluminiumkleurige elementen aan de bovenkant van de lamp, wordt het licht schitterend weerkaatst en dat zorgt voor sfeervol en mooi verspreid licht. Zo is de Mercury Mini Sospensione hanglamp LED 3000K heel geschikt voor kleinere ruimtes als de hal of kleinere woonkamers. De Mercury Sospensione hanglamp LED 2700K is juist erg mooi boven een grote eettafel.

Ross Lovegrove bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Ross Lovegrove. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Ross Lovegrove en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.