hero image

Vincent van Duysen

Vincent van Duysen is een Vlaamse ontwerper die werkt met pure en tactiele materialen. De ontwerpen van Vincent van Duysen zijn duidelijk en tijdloos. Zijn werk is een combinatie van architectuur, interieur en productontwerp. De projecten waar hij aan werkt, hebben dan ook vaak een subtiele overgang tussen deze disciplines. Hij ontwerpt producten, maar het grootste gedeelte van de tijd is hij bezig met de inrichting of architectuur van huizen. Zo heeft Vincent van Duysen ook het huis van Kanye West en Kim Kardashian ontworpen. De persoonlijke doorbraak van Vincent van Duysen kwam toen hij het ontwerp voor Ann Kegels van het modelabel Anvers in 1994 ontwierp. Hij ontving voor zijn werk meerdere prijzen waaronder de ‘Vlaamse Cultuurprijs voor Design’ en ‘Belgische Designer van het Jaar’.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 59 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 59 producten Terug naar boven

Interieur had een grote rol in de familie van Vincent van Duysen

Vincent van Duysen is geboren in Lokeren in België en is een geliefd ontwerper. Dat hij later iets met interieur zou doen, kwam niet als een verrassing en stond al vrij snel vast. Zijn vader zat in de tapijten- en stoffenhandel en hield zich bezig met schilderen, fotografie en kunst verzamelen. Hij ging ook naar tentoonstellingen. Als kind was Vincent van Duysen al geobsedeerd door de interieurs van vrienden van zijn ouders en ook op vakantie deed hij niets liever dan binnenkijken bij mensen. Vincent van Duysen heeft een tijd in het textielbedrijf van zijn vader gewerkt, maar kwam erachter dat hij liever in de creatieve sector terecht wilde komen.

De carrière van Vincent van Duysen

Nadat Vincent van Duysen zijn graad in architectuur had gehaald aan Het Hoger Instituut voor Architectuur Sint Lucas in Gent, is hij naar Milaan gegaan. Hier werkte hij samen met Aldo Cibic. Na een jaar kwam hij terug naar België en ging hij samenwerken met Jean de Melder in Antwerpen. Ondertussen besloot hij iets voor zichzelf te beginnen en zo ontstond in 1990 Vincent Van Duysen Architects. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een team van twintig medewerkers. Samen met hun werkt hij aan projecten die variëren van productontwerp tot grootschalige architecturale projecten met een focus op hoogwaardige residenties. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn de belangrijkste componenten van zijn werk. Hij ontwerpt een woning net zoals een meubel. Er zitten veel uitgewerkte details in en functies waardoor je alleen nog de essentie overhoudt.

Vincent van Duysen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Vincent van Duysen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Vincent van Duysen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.