Pastoe barkrukken

Een Pastoe barkruk is onderdeel van een bijzondere serie, namelijk de ‘Wire collectie’. Als een van de eerste ontwerpers bracht Cees Braakman in 1958 een barkruk op de markt die volledig van draadstaal was gemaakt: de Pastoe KM07 barkruk. Het Utrechtse designlabel Pastoe herintroduceerde dit ontwerp jaren later waardoor de kleinere variant niet kon achterblijven: de KM06 barkruk van Pastoe. Ben jij al enthousiast over een Pastoe barkruk? Het is in elk geval zeker dat elke Pastoe barkruk zich eigenlijk in elke ruimte wel thuis voelt. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op, want je kunt ook nog eens kiezen uit meerdere kleuren. Door het design van deze barkruk wordt je eigenlijk direct uitgenodigd om plaats te nemen. Zie jij jezelf al zitten op zo’n prachtexemplaar?

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Oer-Hollands design

Het oer-Hollandse merk Pastoe is in 1913 opgericht en gaat dus al meer dan honderd (!) jaar mee. Ondernemer Frits Loeb zette hij een kleine, ambachtelijke timmerfabriek op aan de Ganzemarkt in Utrecht met de naam Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS). De kleine fabriek wordt groter en de meubels ontwikkelen zich volgens minimalistisch en functioneel design. De collectie moet geschikt zijn voor uiteenlopende woonsituaties en wordt daarom ook wel met de term ‘passe partout’ aangeduid. Zo ontstaat de naam PasToe, waarmee het bedrijf in binnen- en buitenland een grote reputatie verwerft als producent van eigentijds meubilair. In 1955 ontwerpt Pastoe een nieuw kastsysteem. Omdat je deze kast zelf samen kunt stellen, wordt de serie ‘Meubelen-naar-maat’ genoemd. Hoewel het bedrijf daarna ook stoelen en andere meubels gaat ontwerpen, blijft de Pastoe barkruk favoriet.

Pastoe barkruk: uniek en stijlvol

Of je nu kiest voor de KM07 of de KM06, het zijn hoe dan ook Pastoe barkrukken die direct je aandacht vragen. Zo’n Pastoe barkruk is gemaakt van staal en houdt niet van de buitenlucht. Geef hem daarom een mooi plekje in je huis aan de bar. De KM06 heeft een breedte van 46 centimeter, een diepte van 45 centimeter en een hoogte van 76 centimeter. Terwijl de KM07 46 centimeter breed is, 47 centimeter diep is en 87 centimeter hoog is. Om dit comfortabele exemplaar nog wat comfortabeler te maken, kun je ook kiezen voor een bijpassend zitkussen die leverbaar is in verschillende stofsoorten en kleuren. Laat je fantasie de vrije loop en kom tot het kussen wat past bij de Pastoe barkruk (én je huis).

Pastoe barkruk bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Pastoe. Dat betekent dat wij elke Pastoe barkruk kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke barkruk van Pastoe en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Pastoe barkruk, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.