Naar boven

Raamdecoratie

Voor raamdecoratie ben je bij Flinders aan het juiste adres. Zoek je een oplossing voor het zonlicht dat op een vervelende manier naar binnen valt? Of wil je zo nu en dan wat meer privacy in huis? Bij Flinders vind je passende raamdecoratie voor iedere situatie. Bekijk alle categorieën op deze pagina en begin direct met een passende oplossing voor jouw situatie. De vouw- en rolgordijnen die wij aanbieden zijn niet alleen gemakkelijk en veilig in gebruik, maar ook nog eens een aanwinst voor je interieur. Daarnaast zijn er standaard gordijnen en horizontale jaloezieën in hout en aluminium. Je kunt kiezen uit oneindig veel stofsoorten, kleuren en materialen die elk voor een andere sfeer in huis zorgen. Bovendien kun je met onze handige module de raamdecoratie gemakkelijk en snel in de juiste maat bestellen. Welk type raamdecoratie je ook zoekt, je vindt het in de Flinders webshop!

Sorteren op

1-36 van 94 producten

Functies van raamdecoratie

Raamdecoratie wordt vaak vergeten als het gaat om de inrichting van het huis. En dat terwijl raamdecoratie op zoveel verschillende manieren van pas kan komen! Zo kun je raamdecoratie gebruiken om met de lichtinval te spelen en zo het interieur zachter laten lijken. Daarnaast zijn vouw- en rolgordijnen zeer geschikt om de slaapkamer te verduisteren, je privacy te waarborgen en hinderlijk zonlicht te weren. Maar wist je ook dat raamdecoratie zorgt voor het dempen van geluid? Bovendien is het vaak een aangename aanvulling op het interieur van een woning. Zachte stoffen en stoere jaloezieën voor het raam geven de ruimte direct een andere sfeer. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Soorten raamdecoratie

Raamdecoratie is verkrijgbaar in vele soorten. Zo maken we onderscheid tussen  rolgordijnenvouwgordijnenplisségordijnen en duo rolgordijnen. Deze soorten kun je uiteraard ook weer onderverdelen in verschillende categorieën, zoals duo rolgordijnen en dakraamrolgordijnen. Afhankelijk van het type raam, persoonlijke smaak, de functie van de raambekleding en het budget kun je een raambekleding kiezen die bij jou en jouw huis past. De deskundige interieuradviseurs van Flinders helpen je graag bij het maken van deze keuze.

Van transparant tot lichtdicht

Bij Flinders kun je kiezen uit transparante, semi-transparante, zichtdichte en lichtdichte raamdecoratie. De mate van transparantie is heel belangrijk als je bijvoorbeeld raamdecoratie voor je slaapkamer uitzoekt. Het verschil tussen deze vormen van transparantie is:

  • Transparant: je kunt er doorheen kijken, net als bij een vitrage;
  • Semi-transparant: je kunt wel naar buiten kijken, maar de stof is minder open;
  • Zichtdicht: je kunt niet naar buiten (of naar binnen) kijken, maar er komt wel daglicht doorheen.
  • Lichtdicht: hetzelfde als verduisterend en dus zeer geschikt voor slaapkamers.

Geluiddempende raamdecoratie

Raambekleding heeft niet alleen een decorerende of lichtwerende functie. Sommige soorten raamdecoratie zorgen namelijk ook voor een verbeterde akoestiek in huis. Omdat in de moderne architectuur veel gebruik wordt gemaakt van glas, metaal en beton, zorgt raamdecoratie ervoor dat het geluid zachter wordt. Dit maakt dat je prettiger woont en werkt in de ruimte.

Raamdecoratie bedienen

Bij het op en neerlaten van raamdecoratie denk je misschien nog aan een eenvoudig koordje. Die koordjes bestaan nog steeds, maar er zijn ook een heleboel nieuwe manieren om raamdecoratie te bedienen. Voor de vouwgordijnen in ons assortiment kun je bijvoorbeeld kiezen uit een kettingbediening, frontrembediening en bediening middels een intrekbaar koord. Sommige rolgordijnen zijn zelfs met motorbediening verkrijgbaar. Met één druk op de knop laat je het rolgordijn op of neer. Bedieningskettingen zijn daardoor niet meer nodig.

Veilige raamdecoratie

Kinderen vinden de wereld om hen heen maar wat interessant. Dus ook de raamdecoratie! Daarom is het heel belangrijk om, als er kinderen in huis zijn, te kiezen voor kindveilige raamdecoratie. Loshangende bedieningskettingen zijn in dat geval geen optie, want kinderen kunnen hierin verstrikt raken. Een koord- of kettingloze raambekleding is een veilige keuze. Denk aan bediening met stang, handgreep, intrekbaar koord of accumotor. Ook kun je met zogenaamde koordkikkers het trekkoord aan de wand bevestigen op een hoogte waar het kind niet bij kan.

Onderhoud en reiniging van raamdecoratie

Raamdecoratie van goede kwaliteit gaat jarenlang mee. Om ervoor te zorgen dat je er plezier van blijft houden, is het belangrijk om de raamdecoratie op de juiste manier te onderhouden. De meeste raambekleding kun je afnemen met een schone, vochtige doek om lichte vlekken te verwijderen. Daarnaast geldt voor vouw- en rolgordijnen het volgende:

  • Vouwgordijnen mogen op maximaal 30 graden in de wasmachine worden gewassen. Gebruik geen bleekmiddel en doe de vouwgordijnen niet in de droger. Om eventuele grote kreukels te verwijderen kun je de lichtste stand van het strijkijzer gebruiken.
  • Rolgordijnen die erg vervuild zijn kun je schoonmaken door een bad te vullen met lauwwarm water en een mild wasmiddel. Verwijder de onderlat uit het rolgordijn, rol de stof van de buis en leg deze in het water zonder dat de bovenste buis in aanraking komt met water. Hang de stof vervolgens uit, spoel af met koud water en laat afgerold drogen.