Naar boven

Plisségordijnen op maat gemaakt

Plisségordijnen zijn de meest verfijnde vorm van raamdecoratie. Plissé betekent ‘stof met ingeweven plooien’ en dat is precies hoe plisségordijnen eruit zien. Door luxe stoffen te plooien in verschillende structuren krijg je een unieke collectie raamdecoratie. Deze stoffen variëren in dikte en transparantie waardoor je altijd plisségordijnen kunt vinden die passen bij jouw behoefte aan licht en privacy. Maar je hebt niet alleen keuze uit verschillende stoffen! Wat dacht je van kleuren, bedieningsmogelijkheden, en plooidiktes? Bovendien kun je meerdere soorten plisségordijnen met elkaar combineren voor de ideale dag- en nachtsituatie. Eigenlijk zijn de mogelijkheden voor plisségordijnen eindeloos. Laat je daarom goed informeren door een interieuradviseur van Flinders!

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Functie van plisségordijnen

Vouwgordijnen

Plisségordijnen bestaan, zoals gezegd, uit een stuk stof met ingeweven plooien. Deze plooien zorgen voor een verfijnde uitstraling die bijvoorbeeld eleganter is dan een standaard rolgordijn. Dit maakt plisségordijnen zeer geschikt voor gebruik in woonkamers en serres, maar ook in een werkomgeving is dit type raamdecoratie populair. Omdat plisségordijnen gemakkelijk te bedienen zijn kun je snel switchen tussen verschillende hoeveelheden lichtinval en de mate van privacy. Plisségordijnen zijn bovendien goed toe te passen in afwijkende ramen zoals ronde, vierkante en schuine ramen.

Soorten plisségordijnen

Vouwgordijnen

We maken onderscheid tussen verschillende soorten plisségordijnen. Zo bestaat er het top-down systeem dat zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden bediend kan worden. Deze plisségordijnen kun je bijvoorbeeld halverwege het raam hangen. Daarnaast kun je plisségordijnen op maat laten maken waarin twee stofsoorten in één gordijn worden samengevoegd. Zo kun je een dag- en nachtsituatie creëren die ideaal is voor kinder- en slaapkamers. En heb jij een heel breed raam? Ook dan kun je plisségordijnen op maat bestellen. Het product wordt dan breder gemaakt dan de stofbreedte, waarbij jij zelf kunt bepalen waar de overlap komt.

Duette® Shades

Vouwgordijnen

Een voorbeeld van plisségordijnen zijn de Duette® Shades. Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. De stilstaande luchtlaag tussen de twee stoffen zorgt voor isolatie, reflectie van zonlicht en een verbeterde akoestiek. Bij Flinders vind je Duette® Shades voor verschillende typen ramen en in diverse kleuren en stofsoorten. Deze plisségordijnen zijn verkrijgbaar in drie plooibreedtes: 25 mm, 32 mm en 64 mm. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende transparanties, waaronder model Lightblock. Dit is een uniek verduisteringssysteem.

Plisségordijnen bedienen

Vouwgordijnen

Plisségordijnen kunnen op diverse manieren bediend worden. De meest bekende manier is ongetwijfeld de koordbediening. Door het koord vast te houden en vervolgens iets naar buiten te bewegen, zet je het gordijn vast op de juiste hoogte. Sommige plisségordijnen kunnen ook door middel van een intrekbaar koord worden bediend. Dit is een kindveilige oplossing. Daarnaast bestaan er plisségordijnen met een bedieningshandgreep, elektrische bediening, kettingbediening en rotorknop bediening. Welk type bediening bij jou past is onder andere afhankelijk van persoonlijke smaak, samenstelling van het huishouden en budget.

Onderhoud van vouwgordijnen

Je wilt graag jarenlang genieten van je plisségordijnen. Dan is het noodzakelijk dat je ze af en toe even onderhoudt zodat ze er weer fris uitzien. Sommige soorten plisségordijnen kun je daarnaast ook in een sopje van maximaal 30 graden wassen met een beetje fijn wasmiddel. Spoel de gordijnen uit met schoon water en plooi ze weer tot een pakket. Nu kan het water er worden uitgedrukt. Hang de plisségordijnen vochtig terug en laat ze in opgetrokken toestand drogen. Let op: mechanische delen van een gemotoriseerde bediening en eventuele draaistangen mogen niet met water in aanraking komen. 

Plisségordijnen bij Flinders

Ben je op zoek naar plisségordijnen en kom je er niet uit op onze website? Of wil je meer weten over plisségordijnen op maat bij Flinders? Bel dan onze afdeling Klantadvies (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem per e-mail contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen over plisségordijnen.