Over design van Serax

Het verhaal van Serax begint in 1986 als de broers Serge en Axel van den Bossche in de garage van hun ouderlijk huis een kleine bloempottenhandel opzetten. Vandaag de dag is deze kleine onderneming uitgegroeid tot een internationaal opererend en succesvol designlabel dat samenwerkt met grote namen. Een paar uit het rijtje zijn Piet Boon, Vincent van Duysen en Paola Navona. Ondanks het internationale succes is Serax een echt familiebedrijf gebleven. Het bedrijf wordt vandaag bestuurd door Axel en zijn vrouw Marie Michielssen die ook twee keer per jaar een collectie voor Serax uitbrengt. Serax is niet alleen geliefd bij designliefhebbers, maar ook bij restaurants. Al jaren is Serax hét merk waar sterrenrestaurants hun serviesgoed halen. Naast bordjes en kommetjes heeft Serax ook ander(e) woonaccessoires, verlichtingswerken en (tuin)meubilair voor je klaarstaan. Een kijkje is de collectie dus zeker waard, daar is de Serax Sofisticato een goed voorbeeld van.

Serax Sofisticato door Koen van Guijze

Na vijfentwintig jaar in de verlichtingsindustrie als lichtarchitect besloot de gerenommeerde designer Koen van Guijze zijn eigen verlichtingsontwerpen te maken. En het resultaat van de Serax lampen mag er zeker zijn. De Serax Sofisticato collectie bestaat uit verschillende verlichtingswerken van blauwstaal die met de hand worden gemaakt. De mix van blauwstaal en verfijnde details geeft de verlichting hun unieke, hedendaagse uitstraling. Bijzonder aan de Sofisticato collectie van Serax is het veelvoudige gebruik van buisconstructies. Deze buisvormige lampenkappen zorgen ervoor dat het licht nooit verblindt. Integendeel: de Sofisticato lamp geeft een fijnzinnig lichtspel die subtiel het brutale karakter van de lamp benadrukt. Daarnaast zijn de lampjes mooi te stylen in verschillende woonstijlen. Denk bijvoorbeeld eens aan een modern interieur met naturelle kleuren en minimalistische details of een industrieel huis vol ruwe materialen. Welke Serax verlichting kies jij uit?

Serax lampen stylen doe je zo

Bijzonder aan de Serax Sofisticato lampen is dat deze mooi tot hun recht komen in verschillende woonstijlen. De minimalistische vormgeving van deze Serax verlichting sluit perfect aan op menig interieur. De blauwige gloed maakt van Sofisticato een sublieme blikvanger. Daarnaast kun je de Sofisticato lampen van Serax mooi met elkaar combineren. Neem bijvoorbeeld de Serax Sofisticato vloerlamp of de Sofisticato Nr.21 plafondlamp. Hang meerdere plafondlampen naast elkaar of combineer ze met wandlampen. Ben je op zoek naar een echte blikvanger? Bekijk dan eens de Sofisticato Nr. 28 kroonluchter van Serax. Deze excentrieke kroonluchter staat geweldig boven een eettafel, maar ook prachtig in een hoge hal. Door de ruime hoeveelheid aan lampen zijn de mogelijkheden in deze collectie eindeloos. Een ding is zeker: met een Sofisticato lamp van Serax in huis is geen enkele ruimte meer doorsnee.

Serax Sofisticato bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Serax. Dat betekent dat wij alle producten uit de Sofisticato collectie van Serax kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.