Skagerak Lilium

De Lilium collectie van Skagerak is ontworpen door studio BIG: Bjarke Ingels Group. Zij staan bekend om hun innovatieve manier van denken en het herinrichten van openbare ruimtes. Dit was dan ook de inspiratie voor de eerste buitencollectie van BIG: Lilium. Met invloeden van het industriële erfgoed van de stad Aalborg en het idee van sociale bijeenkomsten en interacties, kwam de Lilium collectie tot stand. Samen socializen, werken en dineren: dat is Lilium. Deze collectie is modern, tijdloos en ontzettend gedetailleerd. Vakmannen uit de Indonesische werkplaats zorgen zelfs dat de schroeven worden bedekt met hout. Kijk maar eens naar de Lilium tuintafel 160x90 in combinatie met de Lilium eetbank 135.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-8 van 8 producten Sorteren op 1-8 van 8 producten Terug naar boven

Skagerak: designiconen sinds 1976

Skagerak is een familiebedrijf dat sinds 1976 aan de designtop staat. Hun primaire focus is altijd kwaliteit geweest. Ze produceren alleen meubels die jaren meegaan. Het Deense bedrijf heeft natuurlijk wortels in het Scandinavische erfgoed en balanceert de contrasten tussen klassiek en modern als een echte kenner. Ook belangrijk volgens Skagerak? Duurzame materialen en productie en internationale designers en werknemers die de doelen helpen te bereiken. Voor de Lilium collectie reisden ze de wereld over om met vakmannen uit Indonesië te werken. De hele Lilium collectie van Skagerak bestaat uit maar twee materialen: teakhout en roestvrijstaal. Deze collectie is gemaakt in een werkplaats in Indonesië waar gerespecteerde vakmannen zorgen dat het hout FSC-gecertificeerd is en er het meest uit de materialen te halen valt. Het harde werken loont, want het resultaat mag er zeker zijn. Neem bijvoorbeeld de Lilium Lounge tuintafel 60x60.

Details van Lilium collectie voor Skagerak

Elk Lilium meubel is zorgvuldig en met aandacht gemaakt en dat is ook te zien. Het teakhout is onbehandeld en het roestvrijstalen frame is kaal waardoor elk detail in het ontwerp zichtbaar is. Werken met eerlijke materialen was een van de uitdagingen tijdens de ontwerp- en productiefase. Een werknemer uit de Indonesische werkplaats kwam met het idee om de zichtbare roestvrijstalen schroeven onzichtbaar te maken door kleine stukjes hout erop te maken. Zo krijgen de meubels een delicate en elegante finish. Skagerak vindt het dan ook belangrijk om met echte vakmannen te werken die verstand hebben van zaken. Zo krijg je de mooiste details en de beste kwaliteit. Heb je bijvoorbeeld de rugleuning van de Lilium Lounge fauteuil al gezien? Geen staal te bekennen.

Skagerak Lilium bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Skagerak. Dat betekent dat wij elk product uit de Skagerak Lilium collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.