Sustainable Interior Design Awards

Flinders heeft een nieuwe designwedstrijd in het leven geroepen. Met de organisatie van de Sustainable Interior Design Awards biedt het bedrijf een podium voor vernieuwend en duurzaam design dat een positieve impact heeft op mens en milieu. Eigen Huis & Interieur (EH&I) is de mediapartner van het evenement.

Nominaties en winnaars 2020

De vakjury van de Sustainable Interior Design Awards is bijeengekomen en heeft per categorie drie winnaars uitgekozen. Het gaat om de Sustainable Interior Brand Awards, de Sustainable Furniture Product Awards, de Sustainable Lighting Product Awards en de Sustainable Accessories Product Awards.
Bekijk de nominaties en winnaars van 2020 →

Sustainable Interior Design Awards

Waarom

De organisatie wil een podium bieden voor vernieuwend design dat een positieve impact heeft op zowel mens als milieu. We verwachten dat deze awards bijdragen aan de ontwikkeling van meer duurzame producten die een leven lang meegaan en zorgen voor een beter productie- en handelssysteem waar veel aandacht is voor mens en milieu. Aardolie is nog steeds de meest gebruikte grondstof voor die nieuwe kunststof designstoel. We onttrekken grondstoffen uit de aarde om design te maken wat uiteindelijk op de afvalberg belandt. We produceren en verkopen ‘het afval van morgen’. Daar moet verandering in komen. Met deze awards laten we zien dat dit mogelijk is. 

De awardprijzen in 2020 

We onderkennen twee soorten awards: de Sustainable Product Awards en de Sustainable Brand Awards.

Sustainable Product Awards

Prijzen voor vernieuwende duurzame home & living designproducten op de markt gebracht in 2019 en 2020 en momenteel te koop. 

Er zijn drie categorieën voor de Product Awards:

  • Meubels
  • Verlichting 
  • Woonaccessoires
Sustainable Interior Design Awards

Sustainable Brand Awards

De prijs voor het meest vernieuwende duurzame home & living merk van 2020.

Deelnemers

De inschrijving voor de Sustainable Interior Design Awards liep tot en met 30 juni 2020 en is inmiddels gesloten. In dit nieuwsbericht zie je precies per categorie wie zich heeft ingeschreven en kans maakt op één van de awards. 

Sustainable Product Evaluation model

Flinders heeft een model ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van een designproduct of designmerk kan worden vastgesteld. Het model neemt een zestal criteria van duurzaamheid in ogenschouw.

Sustainable Product Evaluation Model

Het model met de zes criteria voor een duurzaam product is ontwikkeld door Flinders BV en gebaseerd op de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals = SDG's) van de Verenigde Naties (UNESCO, 2015). Deze SDG’s zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Download hier het Sustainable Product Evaluation Model in het Nederlands.  
Download here the Sustainable Product Evaluation Model in English. 

Meer informatie over het Sustainable Product Evaluation Model

Vakjury

Vakjury Sustainable Interior Design Awards

Meer informatie over de vakjury

Timeline

Planning Sustainable Interior Design Awards

Algemene voorwaarden

Lees hier alles over de algemene voorwaarden van de Sustainable Interior Design Awards. 

Sustainable Interior Design Awards

Contact 

Voor vragen, reacties of opmerkingen met betrekking tot de Sustainable Interior Design Awards kun je contact opnemen met: 

Flinders BV
Affuitenhal 10
1505 RE Zaandam

Contactpersoon: Geert-Jan Smits, CEO Flinders
Email: geertjan.smits@flinders.nl
Telefoon: 020 3030630