Ontwerp je eigen tafel

Eenvoudig afgewerkt Gratis verzending 5 jaar garantie Binnen 1 week in huis

1. Kies een formaat tafelblad

Kies eerst uit bovenstaande opties alvorens een formaat tafelblad te kiezen.

2. Kies een onderstel

Kies eerst uit bovenstaande opties alvorens een onderstel te kiezen.

3. Kies een afwerking

Kies eerst uit bovenstaande opties alvorens een afwerking te kiezen.

Overzicht & bestellen

Dit heb je gekozen:

Vul eerst alle opties hierboven aan alvorens u verder gaat met uw bestelling.

Let op: Dit product wordt speciaal voor jou gemaakt en is daarmee uitgesloten van het herroepingsrecht

 • Eenvoudig afgewerkt
 • Gratis verzending
 • 5 jaar garantie
 • Binnen 1 week in huis

Tafel op maat: dat kun je zelf!

Wil je zelf een tafel op maat ontwerpen? Dat is voor iedereen haalbaar. Je hoeft er geen stylist of vakman voor te zijn. Kies een afmeting, een type onderstel en de afwerking die je wilt.

Stap 1: Kies een formaat tafelblad

Kies de afmeting die past in jouw interieur. Hoe groter je tafel, hoe meer mensen er comfortabel bij elkaar kunnen zitten. Houd er rekening mee dat stoelen met armleuningen meer ruimte innemen dan stoelen zonder armleuningen. Het tafelblad is in 4 standaardmaten leverbaar:

 • 180 x 90
 • 200 x 90
 • 220 x 100
 • 240 x 100

 Let op: kies je bij stap 2 voor het Malmo onderstel, houd er dan rekening mee dat door het schuine onderstel de ruimte tussen de tafelpoten kleiner uitvalt.

Stap 2: Kies een onderstel

Er zijn 3 type onderstellen waar je uit kan kiezen.

 • Het Oslo onderstel staat iets schuin naar buiten en schuin opzij. De tafelpoot zelf is vierkant waarbij alleen de buitenste hoek is afgerond.
 • Het Malmo onderstel is taps toelopend, dat houdt in dat hij aan de bovenkant breder is dan bij de grond. Let op dat de ruimte tussen de tafelpoten bij dit onderstel 15 centimeter kleiner uitvalt dan bij de andere onderstellen. De tafelpoot zelf is vierkant waarbij de buitenzijde is afgerond.
 • Het Helsinki onderstel is schuin aflopend. De tafelpoot zelf is volledig vierkant.

Stap 3: Kies een afwerking

De tafel wordt standaard onafgewerkt geleverd. Met structuur- of wasolie kan je de tafel zelf een gewenste afwerking geven. Volg bij het oliën van de tafel goed de instructies. Er zijn 4 standaard afwerkingen beschikbaar.

 • Naturel mat structuurolie
 • White structuurolie (afwerken met Naturel mat structuurolie)
 • Grey wasolie (afwerken met Naturel mat wasolie)
 • Sepia wasolie (afwerken met Naturel mat wasolie)

 Toch liever een andere kleur? De tafels kunnen in elke mogelijke RAL kleur worden gelakt voor een meerprijs van 25%. Neem dan contact met ons op.

Voordelen van een tafel op maat

Onze tafels zijn allemaal van hoogstaand massief eiken gemaakt. Zo zijn de tafels ijzersterk maar hebben ze wel een warme uitstraling. Doordat de tafels in Nederland worden vervaardigd kunnen we ze relatief goedkoop en zeer snel leveren. Omdat je de tafels zelf moet oliën heb je precies in de hand hoe de kleur uitvalt. Door een laag meer of minder toe te voegen kan je zelf bepalen hoe licht of donker de kleur uitvalt. Zo krijg je echt de tafel van je dromen.

Onderhoud

Een onbehandelde tafel dient gemiddeld twee tot drie keer geolied te worden. Bij een gekleurde afwerking (white, grey of sepia) raden we je aan om bij de eerste laag de gekleurde olie te gebruiken en daarna de tafel te behandelen met een naturel olie. Op die manier voorkom je dat de tafel te licht of te donker wordt. Daarnaast geef je de tafel met naturel mat olie een beschermende, uithardende laag die het hout beschermt tegen vlekken, vocht en warmte. Lees voor het oliën van de tafel goed de instructies in de bijlage van deze pagina. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, raden we je aan de tafel elk half jaar opnieuw in te oliën. Na het oliën komen de vezels wat omhoog waardoor het blad ruw aan kan voelen. We adviseren je dan ook om na het oliën de tafel licht op te schuren.

Voor dagelijks gebruik hoef je de tafel alleen af te stoffen. Indien nodig kan je met een standaard allesreiniger en licht vochtige doek het blad schoonmaken. Niet reinigen met schuurspons, schuurmiddel of ammoniakhoudende schoonmaakmiddelen. Hardnekkige vlekken of krassen zijn te verwijderen door het hout ter plaatse te schuren met korrel 100 en daarna met fijn schuurpapier.

Naar boven